Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Λευκορωσία / Τι λέει ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ μετά την κρατική αεροπειρατεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λευκορωσία / Τι λέει ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ μετά την κρατική αεροπειρατεία

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΖΗΣΗΣ ΙΑΣΩΝ

Στην εκπομπή Πανόραμα του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης της Λευκορωσίας φαίνεται να καταγράφεται και Έλληνας υπήκοος, μεταξύ των τριών επιβατών του αεροσκάφους της Ryanair που αναχαιτίστηκε από μαχητικό και δεν έφτασαν στον τελικό προορισμό της πτήσης..

Μετά την σύλληψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς και πιθανώς μίας ακόμη νεαρής γυναίκας ρωσικής καταγωγής, οι επιβάτες επέστρεψαν στο αεροσκάφος για την ολοκλήρωση της πτήσης από την Αθήνα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ωστόσο τρεις εξ αυτών προτίμησαν όπως φαίνεται να μην συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό οδικώς.

Η λευκορωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε τους τρεις επιβάτες, μεταξύ τους έναν άνδρα του οποίου το όνομα φέρεται να αποδίδεται ως Ζήσης Ιάσων και όπως υποστήριξε ταξίδευε για Βίλνιους και στη συνέχεια για Μινσκ προκειμένου να επισκεφτεί εκεί τη σύζυγό του. Έτσι, καθώς βρέθηκε στο Μινσκ δεν επιβιβάστηκε ξανά στην πτήση.

Όπως είπε στο κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας ο Έλληνας επιβάτης, πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του. Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, ζήτησε και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.
 

Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν είναι μία γυναίκα που κατά την κρατική τηλεόραση ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL