Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ / Πόσο ακόμη θα καλύπτει τον Πατούλη η ΝΔ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ / Πόσο ακόμη θα καλύπτει τον Πατούλη η ΝΔ;

Γιώργος Πατούλης και Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Σε σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Αυγής» αναδείχθηκαν τα σοβαρά νομικά, θεσμικά και οικονομικά κενά που εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο στον διαγωνισμό που κατάρτισε η διορισμένη από τον Γιώργο Πατούλη Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την προμήθεια - μαμούθ των 223,5 εκατ. ευρώ αναφορικά με εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών για λογαριασμό των 66 δήμων.

Με αφορμή την αποκάλυψη της «Αυγής», ο Τομέας Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε μια σκληρή ανακοίνωση του τονίζει ότι «ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ο κ. Πατούλης και οι ομοϊδεάτες του της κυβέρνησης, τα χρήματα που διαχειρίζεται ο κ. Πατούλης και οι εκλεκτοί του δεν είναι δικά τους. Είναι χρήματα του Ελληνικού λαού».

Επισημαίνει παράλληλα ότι απαιτεί απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, πλήρη εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης αλλά και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ΝΔ οδήγησε μια φορά τη χώρα στη χρεοκοπία με οδυνηρές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες. Δεν θα τους επιτρέψουμε να το ξανακάνουν» σημειώνει σε αυστηρό τόνο ο Τομέας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα θέτει εκ νέου τα κρίσιμα ερωτήματα:

  • Υπάρχει έστω και μία, διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης και η οποία να μην έχει θέματα νομιμότητας;

  • Ως πότε ο κ. Βορίδης και η κυβέρνηση συνολικά θα παραμένουν απαθείς απέναντι στα κατορθώματα του εκλεγμένου με το χρίσμα της ΝΔ Περιφερειάρχη Αττικής;

  • Εξακολουθεί να απολαμβάνει ο κ. Πατούλης της στήριξης της ΝΔ;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ:

Σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αυγής, σοβαρά νομικά, θεσμικά και οικονομικά κενά εντοπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στον διαγωνισμό που κατάρτισε η διορισμένη από τον κ.Πατούλη Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ για την προμήθεια – μαμούθ των 223,5 εκατ. ευρώ αναφορικά με εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών για λογαριασμό 66 Δήμων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δημοσίευμα:

  • H απόφαση του ΣΤ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητά από την διοίκηση του ΕΔΣΝΑ συγκεκριμένα στοιχεία για τον «τρόπο κάλυψης της συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης που ανέρχεται, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, σε 180.398.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)». Με την προσθήκη του ΦΠΑ το ποσόν φθάνει στο ποσόν των 223,5 εκατ. ευρώ.

  • Ταυτόχρονα, το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά «να προσκομισθούν στοιχεία τεκμηρίωσης του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού με ειδικότερη αναφορά στα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη για τον προσδιορισμό της τιμής μονάδας έκαστου προμηθευόμενου είδους».

  • Περαιτέρω, το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει στην απόφασή ότι η προμήθεια εξοπλισμού για την διαλογή υλικών στην πηγή δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και ταυτόχρονα αντίστοιχο τοπικό σχέδιο, χωρίς δηλαδή να έχουν προσδιοριστεί οι στόχοι της ανακύκλωσης και άρα οι ανάγκες σε σχετικό εξοπλισμό.

  • Τέλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο θέτει ζήτημα παραβίασης της αρμοδιότητας των δυνητικά συμβαλλόμενων Δήμων εκ μέρους του ΕΔΣΝΑ. Και αυτό, γιατί όπως επισημαίνει «η αρμοδιότητα για την οργάνωση και εφαρμογή των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών ανήκει στους 66 δήμους της Αττικής, που αποτελούν μέλη του ΕΔΣΝΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέτει εκ νέου τα κρίσιμα ερωτήματα.

  • Υπάρχει έστω και μία, διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης και η οποία να μην έχει θέματα νομιμότητας;

  • Ως πότε ο κ. Βορίδης και η κυβέρνηση συνολικά θα παραμένουν απαθείς απέναντι στα κατορθώματα του εκλεγμένου με το χρίσμα της ΝΔ Περιφερειάρχη Αττικής;

  • Εξακολουθεί να απολαμβάνει ο κ. Πατούλης της στήριξης της ΝΔ;

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ο κ. Πατούλης και οι ομοϊδεάτες του της κυβέρνησης. Τα χρήματα που διαχειρίζεται ο κ. Πατούλης και οι εκλεκτοί του δεν είναι δικά τους.  Είναι χρήματα του Ελληνικού λαού. Απαιτούμε απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.  Απαιτούμε πλήρη εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης. Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.

Η ΝΔ οδήγησε μια φορά τη χώρα στη χρεοκοπία με οδυνηρές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες.  Δεν θα τους επιτρέψουμε να το ξανακάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL