Εμβόλιο AstraZeneca / Σκέψεις για μια δόση σε όσους έχουν νοσήσει

Εμβόλιο AstraZeneca / Σκέψεις για μια δόση σε όσους έχουν νοσήσει

Η επιτροπή συμβούλων εμβολίων της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε σήμερα σύσταση ότι σε άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να προσφέρεται εναλλακτική λύση από το εμβόλιο της AstraZeneca, όπου αυτό είναι δυνατόν, λόγω μικρού κινδύνου από σπάνιους θρόμβους αίματος.

Η ελληνική επιτροπή εμβολιασμών, δεν αλλάζει την πολιτική της, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα η καθηγήτρια παιδιατρικής - λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και θα συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός με AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 30.

Όπως δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας και τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης αλλά και θανάτου από κορωνοϊό να χορηγείται το εμβόλιο σε άτομα άνω των 30 ετών γιατί εκεί είδαμε ότι αυξάνει η βαριά νόσηση και οι σοβαρές επιπλοκές».

Εξήγησε παράλληλα ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε μία εντελώς διαφορετική επιδημιολογική εικόνα από μας. Έχετε ακούσει εδώ και αρκετές εβδομάδες να συζητούμε πώς η Αγγλία έχει εμβολιάσει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού και έχουν σημαντική μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλειών αλλά και των θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Συνεπώς η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της Αγγλίας συνδέεται με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Σύμφωνα μάλιστα με την τηλεόραση του Open Tv εξετάζεται από τους ειδικούς το ενδεχόμενο στη χώρα μας να χορηγείται μία δόση σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.