Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Βάνα Παπαευαγγέλου / Σοκαριστική δήλωση - «Το 20% πεθαίνει εκτός ΜΕΘ αλλά είναι μικρό ποσοστό»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βάνα Παπαευαγγέλου / Σοκαριστική δήλωση - «Το 20% πεθαίνει εκτός ΜΕΘ αλλά είναι μικρό ποσοστό»

INTIME NEWS

Κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου προσέφυγε σε έναν απίστευτο κυνισμό.

Συγκεκριμένα, αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, έκανε λόγο για ένα «πολύ μικρό» ποσοστό, «20% νομίζω», λες και μιλάει για στραγάλια και όχι για ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο Βάνα Παπαευαγγέλου δικαιολογεί την επικίνδυνη ανικανότητας της κυβέρνησης που δεν φρόντισε να προετοιμάσει το σύστημα Υγείας για την πανδημία, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν άνθρωποι στην αναμονή για ΜΕΘ.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

https://youtu.be/WCAwv8EaSnk

ΣΥΡΙΖΑ: Στους πόσους νεκρούς η κυβέρνηση θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές;

«Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;».

Παύλος Πολάκης: Φρικιαστική δήλωση

Με μία σκληρή δήλωση σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης την αναφορά της Βάνας Παπαευαγγέλου, κάνοντας λόγο για «εγκληματική και φρικιαστική» δήλωση.

«Κυρία Παπαευαγγέλου! Παραιτηθείτε και από την επιτροπή και από καθηγήτρια. Δε σας αξίζει ούτε η θέση ούτε ο τίτλος! Από πού και ως πού είναι λογικό και ανεκτό να πεθαίνει ο 1 στους 5 εκτός ΜΕΘ;

Σε ποιο βιβλίο Ιατρικής είναι αυτό γραμμένο;

Σε ποιο αξιακό κώδικα, πέραν των ναζί, υπάρχει αυτή η αντίληψη;

Όταν ο "επιστήμονας" προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανυπαρξία προετοιμασίας του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτακη, τελικά κατεβαίνει όλα τα σκαλοπάτια του επιστημονικού εξευτελισμού και βασικά της ανθρωπιάς!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL