Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.6°C14.0°C
1 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
4.8°C8.8°C
4 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.3°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.9°C13.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.5°C9.9°C
3 BF 76%
Βίντεο Ντοκουμέντο / Πώς έγινε το δυστύχημα μπροστά στην είσοδο της Βουλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βίντεο Ντοκουμέντο / Πώς έγινε το δυστύχημα μπροστά στην είσοδο της Βουλής

screenshot ΒΟΥΛΗ ΙΑΣΟΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ
Screenshot / Youtube

Στο διαδίκτυο και τα social media κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες βίντεο με πλάνα που φαίνεται να προέρχονται από την αίθουσα που χειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας του κύριου κτιρίου της Βουλής.

Σε αυτό φαίνεται να προβάλλεται στην κύρια οθόνη η στιγμή της σύγκρουσης της μηχανής του άτυχου 23χρονου με το υπηρεσιακό όχημα που όπως έγινε σύντομα γνωστό (και το παραδέχθηκε η ίδια σχεδόν 48 ώρες μετά ) ανήκε στην ασφάλεια της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Το όχημα κινείται στην αριστερή λωρίδα της καθόδου της Βασιλίσσης Σοφίας (προς το Σύνταγμα) και στο ύψος της Ακαδημίας ακινητοποιείται σχεδόν τελείως με πρόθεση να στρίψει αριστερά και να μπει στην είσοδο του προαύλιου χώρου της Βουλής.

Παρότι δεν έχει αλλάξει ο σηματοδότης και η ροή της κίνησης και στις δύο λωρίδες συνεχίζεται κανονικά, ο οδηγός αφήνει το όχημα να κινείται αργά μέσα στην αριστερή λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης, με εμφανή σκοπό να διακόψει την ροή για να την διασχίσει κάθετα.

Πέντε οχήματα στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας περνούν πολύ κοντά στο παράνομα κινούμενο όχημα και ένα δίκυκλο κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, αλλά ο οδηγός του συνεχίζει να «κόβει» το αντίθετο ρεύμα, κάνοντας διερχόμενο ΤΑΞΙ να σταματήσει. Το παράνομα κινούμενο υπηρεσιακό όχημα της Βουλής τότε «κόβει» πλήρως την κίνηση και κινείται προς την είσοδο της Βουλής, χωρίς να ελέγχει εάν έχει εμποδίσει την ροή της κυκλοφορίας και στην δεύτερη λωρίδα.

Σε αυτήν φαίνεται να κινείται ο άτυχος 23χρονος που η θέα του εμποδίζεται από το ακινητοποιημένο ΤΑΞΙ μέχρι να είναι πολύ αργά για να αποφύγει το υπηρεσιακό όχημα της Βουλής. Έτσι, η μηχανή του συγκρούεται με το πίσω δεξιά τμήμα του υπηρεσιακού και ο οδηγός εκτοξεύεται μέτρα μακριά, με τραγική δυστυχώς κατάληξη για τον ίδιο.

Σημειώνεται ότι στο σημείο της εισόδου στη Βουλή, εκτός του φωτεινού σηματοδότη είθισται να υπάρχει και τροχονόμος, ο οποίος να διακόψει την ροή όταν το απαιτούν οι ανάγκες των οχημάτων που εξυπηρετούν την Βουλή, ακριβώς όταν κινούνται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και πρέπει να στρίψουν αριστερά. Ωστόσο, στα πλάνα που καταγράφονται φαινεται ότι δεν υπάρχει σε σημείο που να επηρεάζει την ροή της κυκλοφορίας (δηλαδή ορατός από τους διερχόμενους οδηγούς) κάποιος τροχονόμος. Μία ομάδα ατόμων φαίνεται να συζητά περίπου δέκα μέτρα εντός του χώρου της Βουλής, αθέατη από όλους. Δεν είναι σαφές αν σε αυτήν περιλαμβάνεται και ο τροχονόμος που στη συνέχεια καταγράφηκε να προσπαθεί να διώξει αυτόπτη μάρτυρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο ήχος από το βίντεο, καθώς ακούγεται φωνή από ασύρματο να ρωτά «είναι παράσυρση πεζού από υπηρεσιακό όχημα, ορθόν;», καθώς μοιάζει αδύνατο να δόθηκε πληροφόρηση περί «πεζού» κατά λάθος από οποιονδήποτε από τους παρόντες ή διερχόμενους αστυνομικούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

https://www.youtube.com/watch?v=q7HdFKouz7k

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

ΠΑΣΟΚ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Κίνημα Αλλαγής / Τι σηματοδοτούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της εκλογής προέδρου

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα αλλαγής προκαλούν συζητήσεις. Τόσο ο αριθμός της συμμετοχής, όσο και ο συσχετισμός των δυνάμεων που καταγράφηκε στην κάλπη,...

SOCIAL