Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Άκης Τσελέντης / Η απαράδεκτη αναφορά σε «λαθρομετανάστες» με αφορμή τον σεισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άκης Τσελέντης / Η απαράδεκτη αναφορά σε «λαθρομετανάστες» με αφορμή τον σεισμό

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης είναι άριστος επιστήμονας και αναγνωρισμένος διεθνώς. Γι’ αυτό και οι πολίτες κάθε φορά που η χώρα δοκιμάζεται από έναν σεισμό κρέμονται από τα χείλη του. Όπως τις τελευταίες ημέρες που η Θεσσαλία και ειδικά η περιοχή της Ελασσόνας βρίσκονται στο έλεος του εγκέλαδου με συνεχείς  ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις και όλοι περιμένουν την εκτίμησή του.

Μόνο που ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επέλεξε σε ανάρτησή του για το σεισμό να μπλέξει και τους πρόσφυγες, βγάζοντας στον «αέρα» την ρατσιστική αντίληψή του περί προσφύγων και μεταναστών μαζί με τις εκτιμήσεις του για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην Ελασσόνα.

Έγραψε χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει την ανάγκη η Πολιτεία γρήγορα να εξασφαλίσει καταλύματα για τους κατοίκους που πρέπει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους για πολλές ημέρες:

«Εδώ χτίζουμε ολόκληρα χωριά για λαθρομετανάστες, επομένως  για τους συμπατριώτες μας δε βλέπω να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για να τους βοηθήσουμε να στεγαστούν σε αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής τους».

https://www.facebook.com/Prof.Akis.Tselentis/posts/3779746212091507

Ο Άκης Τσελέντης ως διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, οφείλει να κρατάει τις ρατσιστικές του απόψεις περί «λαθρομεταναστών» μακριά από επίσημες δηλώσεις για την πορεία των μεγάλων σεισμών που χτύπησαν την Ελασσόνα.

Να μην μπλέκει την εκτίμησή του για το εάν η νέα δόνηση ήταν μετασεισμός ή νέος σεισμός σε άλλο ρήγμα με την απέχθεια και την ακροδεξιά αντίληψή του για πρόσφυγες και μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL