Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Καταγγελία / Στρατιώτες μαθαίνουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ για να κάνουν καλή εντύπωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / Στρατιώτες μαθαίνουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ για να κάνουν καλή εντύπωση

Στρατός Μουσική μουσικό τμήμα
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στην καταγγελία ότι στρατιώτες του μουσικού τμήματος του Δ' Σώματος Στρατού μαθαίνουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ για να κάνουν «καλή εντύπωση» στους Αμερικανούς προχώρησε το ΚΚΕ με αφορμή δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΚΚΕ με επίκαιρή ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό καταγγέλλουν το εν λόγω γεγονός και ζητούν να μη συμμετάσχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην άσκηση του ΝΑΤΟ «DEFENDER Europe 2021»

Παράλληλα, το εν λόγω δημοσίευμα σημειώνει ότι την ώρα που τα στρατόπεδα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, αναβάλλονται εκπαιδεύσεις, δεν δίνονται έξοδοι σε στρατιώτες, γίνονται ορκωμοσίες κεκλεισμένων των θυρών, την ίδια ώρα «οι Αμερικανοί μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα στρατόπεδα».

Σημειώνεται ότι στρατιώτες στη Ξάνθη, με κείμενο εξέφρασαν τη αντίθεσή τους τους για τις ασκήσεις «ATLANTIC RESOLVE 2021» και «DEFENDEREUROPE 2021», σημειώνοντας ότι «το ΝΑΤΟ θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στον ανταγωνιστή του, τη Ρωσία, και μετατρέπει τον Έβρο σε βασικό προγεφύρωμα για τα δολοφονικά του σχέδια. Οι νέοι στρατευμένοι εκφράζουμε επίσης την αντίθεση μας στην υποδοχή, φιλοξενία και στις συνεκπαιδεύσεις με τον αμερικάνικο στρατό εντός των ελληνικών στρατοπέδων. Τα στρατόπεδά μας δεν θα γίνουν “πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι"».

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «βάζουν τους φαντάρους στο μουσικό τμήμα του Δ Σώματος Στρατού, να προβάρουν μέρα-νύχτα τον εθνικό ύμνο των …ΗΠΑ για να τον τραγουδήσουν και να κάνουμε “καλή εντύπωση” στα αμερικανάκια; Ντροπή και αίσχος για όποιον το σκέφθηκε».

Αναλυτικά το κείμενο των στρατιωτών από τον νομό Ξάνθης:

«Στρατιώτες από στρατόπεδα της Ξάνθης καταγγέλλουμε την απόβαση χιλιάδων Αμερικανών φονιάδων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια των επικίνδυνων ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων «ATLANTIC RESOLVE 2021» και «DEFENDEREUROPE 2021». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταφορά στρατευμάτων και πολεμικών εξοπλισμών που έχει γίνει ποτέ από το συγκεκριμένο λιμάνι με σκοπό την ανάπτυξη τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία και τη διεξαγωγή γιγαντιαίων πολεμικών ασκήσεων. Το ΝΑΤΟ θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στον ανταγωνιστή του, τη Ρωσία, και μετατρέπει τον Έβρο σε βασικό προγεφύρωμα για τα δολοφονικά του σχέδια.

Οι νέοι στρατευμένοι εκφράζουμε επίσης την αντίθεση μας στην υποδοχή, φιλοξενία και στις συνεκπαιδεύσεις με τον αμερικάνικο στρατό εντός των ελληνικών στρατοπέδων. Τα στρατόπεδά μας δεν θα γίνουν «πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Τέτοιες ασκήσεις καθιστούν τη χώρα μας σε μαγνήτη κινδύνων. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε χώρες που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν. Η ελληνική κυβέρνηση, για τα συμφέροντα ντόπιων και αμερικάνικων επιχειρηματικών ομίλων, δεν διστάζει να μετατρέψει το λαό σε στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και τους νέους στρατευμένους σε κρέας για τα κανόνια τους.
Αποβίβαση τεθωρακισμένων ΕΔ των ΗΠΑ σε λιμάνι της Γερμανίας για τη συμμετοχή τους στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση Steadfast Defender 2020 - Φλεβάρης 2020

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτήν την εμπλοκή. Αντίθετα, πληρώνει 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και επεμβάσεις. Την ίδια ώρα για τις ανάγκες των φαντάρων μας λένε ότι δεν υπάρχει φράγκο!

Οι νέοι της Ελλάδας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς. Δεν θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα της σφαγής χιλιάδων αμάχων, της αναγκαστικής προσφυγιάς εκατομμυρίων ανθρώπων από τους πολέμους που εξαπολύουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή μας είναι πρόκληση σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ταΐζουν την επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει τη σφραγίδα τους αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, οι ΗΠΑ προκλητικά μιλάνε για «αμφισβητούμενα ύδατα» κι όλοι μαζί σπρώχνουν σε έναν οδυνηρό για το λαό μας συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Συνένοχοι στο φόνο δε θα γίνουμε!

Οι αμερικανονατοϊκοί φονιάδες είναι ανεπιθύμητοι στην Ξάνθη και σε ολόκληρη τη Θράκη.

Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση:

Τι δουλειά έχουμε οι φαντάροι να υπηρετούμε τους Αμερικανούς φονιάδες; Είναι δυνατόν να βάζουν τους φαντάρους στο μουσικό τμήμα του Δ Σώματος Στρατού, να προβάρουν μέρα-νύχτα τον εθνικό ύμνο των …ΗΠΑ για να τον τραγουδήσουν και να κάνουμε «καλή εντύπωση» στα αμερικανάκια; Ντροπή και αίσχος για όποιον το σκέφθηκε!

Πώς γίνεται τα στρατόπεδα μας να είναι σε «καραντίνα» λόγω κορονοϊού, να αναβάλλονται εκπαιδεύσεις, να στερούνται εξόδους οι φαντάροι, να γίνονται ορκωμοσίες κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι πόρτες των στρατοπέδων να είναι ορθάνοιχτες για χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες;

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να υπάρξει καμία παροχή και διευκόλυνση προς τους Νατοϊκούς.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό και απαιτούμε:

  • Όχι στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

ΥΓ: Αν οι Αμερικανοί δολοφόνοι θέλουν «να τους πούμε και ένα τραγούδι» τους αφιερώνουμε αυτό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL