Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Νέα δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Νέα δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε και σήμερα από το Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 55η ημέρα απεργία πείνας και 9η δίψας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα από όπου ξεκίνησε δυναμική διαδήλωση με κατεύθυνση την Ομόνοια. Το μεγαλύτερο μπλοκ αυτό των αναρχικών συνέχισε την πορεία από τα Χαυτεία και διαλύθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

update 19:56 Το μπλοκ των αναρχικών διαλύθηκε στην πλατεία Εξαρχείων

update 19:43 Το μπλοκ των αναρχικών συνεχίζει την πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πλατεία Εξαρχείων

update 19:30 Η διαδήλωση έφτασε στα Χαυτεία μέσω της οδού Πανεπιστημίου και συνεχίζει από την Πατησίων για να διαλυθεί στο Πολυτεχνείο, χωρίς να συμμετέχει το μπλοκ τον Δικηγόρων

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης σε δήλωσή του στον δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ Κώστα Παπαντωνίου σημειώνει «Είμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να διαδηλώσουμε την υποστήριξή μας στα αιτήματα του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που είναι εύλογα και δίκαια, βασίζονται στο νόμο».

https://youtu.be/cKDvWL33NLg

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να παίζει το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι με τον κρατούμενο, θα πρέπει να πάψει να πετάει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη.»

«Θα πρέπει, επισημαίνει παράλληλα, οι θεσμικοί φορείς να νίπτουν τας χείρας τους και επιτέλους να παρθεί μία πολιτική απόφαση προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα του κρατούμενου και να σταματήσει την απεργία πείνας. Αυτή τη στιγμή το κρίσιμο είναι σωθεί η ζωή και στη συνέχεια να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα», καταλήγει ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Σε δήλωσή του φοιτητής του Συλλόγου Μεταλλειολόγων σημειώνει ότι ο Φοιτητικός τους Σύλλογος μαζί με άλλους και συλλογικούς φορείς συμμετέχουν στην συγκέντρωση για να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα που ζητά τη δίκαιη μεταχείριση, όπως όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι.

https://youtu.be/wHyvAhqI9y8

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τονίζει, έχει φτάσει στο απροχώρητο επίπεδο. Από τους ξυλοδαρμούς σε υγειονομικούς, σε φοιτητές, και καταστολή σε όλα τα μέτωπα, και τον αυταρχισμό απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος.

«Δεν γίνεται άλλο να ζούμε σε μια κοινωνία όπου αντί των υγειονομικών μέτρων δεχόμαστε κατασταλτικά μέτρα και αυταρχισμό, κι αυτό είναι κάτι που μόνο η πάλη του λαού στου πράξη μπορεί να το σπάσει. Θα είμαστε συνέχεια στο δρόμο μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα και να ανατραπεί ο αυταρχικός της κυβέρνησης της ΝΔ».

https://youtu.be/jX5Rt5YsNnA
avgi.gr
https://youtu.be/8jw6lnOeuTI

 

 
avgi.gr
avgi.gr
https://youtu.be/hYCuhmReoqchttps://twitter.com/savvaskarma/status/1367146661466750978

 

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL