Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Υπόθεση Λιγνάδη / «Βολές» εναντίον Κούγια και από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Λιγνάδη / «Βολές» εναντίον Κούγια και από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Κούγιας
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ανακοίνωση κατά του Αλέξη Κούγια, χωρίς να τον κατονομάζει, εξέδωσε και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, μετά την κατάθεση τριών αναφορών σε δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη, από τον συνήγορο του πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ένωση κάνει μάλιστα λόγο για «δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».

Υπενθυμίζεται, ότι ανακοίνωση κατά του γνωστού ποινικολόγου εξέδωσε χθες και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αναφορές για πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι»

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Κούγιας τη Δευτέρα, γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά του εισαγγελέα που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για τον Δ. Λιγνάδη, κατά της ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης, καθώς και κατά του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψαν την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας.

Ωστόσο, ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη πηγαίνοντας σήμερα στον Άρειο Πάγο τελικά δεν κατέθεσε τις αναφορές κατά των δικαστικών, καθώς δεν είχαν επείγοντα χαρακτήρα.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας:

«Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις συνηγόρου κατηγορουμένου, σχετικές με τον χειρισμό της υπόθεσης του εντολέα του από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίες ενέχουν δυσμενή σχόλια για το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς και προαναγγελίες πειθαρχικών αναφορών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνει ότι οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων  της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL