Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Διαδικτυακή εκδήλωση της Δύναμης Ζωής / Εδώ και τώρα να προχωρήσει η Β' φάση της ανάπλασης του Φαληρικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδικτυακή εκδήλωση της Δύναμης Ζωής / Εδώ και τώρα να προχωρήσει η Β' φάση της ανάπλασης του Φαληρικού

Φαληρικός όρμος
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στην ανάγκη εγρήγορσης και κινητοποίησης όλων των δυνάμεων, των όμορων Δήμων καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, για να γίνει άμεσα πράξη το όραμα της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου και το Οικολογικό Πάρκο,  χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις και “εκπτώσεις” από τον αρχικό σχεδιασμό που προωθεί η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, κατέληξε η χθεσινή, διαδικτυακή εκδήλωση της “Δύναμη Ζωής”.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, που συντόνιζε η δημοσιογράφος Β. Κεχαγιά, προβλήθηκε σύντομο βίντεο, εδώ, για το έργο ανάπλασης του Φαληρικού.

https://youtu.be/BnyJpJ2pQCI

Την μεγάλη αγωνία τους για τις διαδοχικές καθυστερήσεις, λόγω επιλογών και χειρισμών της νυν Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής , που θέτουν υπό αμφισβήτηση το μέλλον της δεύτερης φάσης του έργου της ανάπλασης, εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου,  οι τοπικοί παράγοντες του Νότιου τομέα και του Πειραιά καθώς και οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα με τις παρεμβάσεις τους. Παράλληλα διατύπωσαν και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να διεκδικούν την ολοκλήρωση του έργου στη βάση των υφιστάμενων σχεδιασμών.

“Το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε τη δουλειά και για αυτό δίνουμε σήμερα το λόγο στους ανθρώπους που δρουν στο πεδίο, πέρα από κομματικά στεγανά”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, στον χαιρετισμό της, αναφερόμενη “σε ένα έργο που έχει πάρει μυθικές διαστάσεις” και που η υλοποίησή του “είναι χρέος όλων”. “Ένα εμβληματικό έργο για όλη την Αττική, ένα έργο που δίνει ανάσα που λύνει το πλημμυρικό πρόβλημα της περιοχής “Δύναμη Ζωής”, επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες της Παράταξης για το μέλλον της ανάπλασης, σήμερα “4 χρόνια και 4 μήνες” από το ξεκίνημά του από τη Διοίκηση της “Δύναμη Ζωής”. “Ας μη γίνουμε ο κρίκος μιας ντροπιαστικής αλυσίδας είτε μη υλοποίησης είτε ακύρωσης στην πράξη της ανάπλασης”, κάλεσε η ίδια.

Από την πλευρά τους οι μελετήτριες Η. Νανοπούλου και Κ. Ανδρίτσου έκαναν αναλυτική παρουσίαση του έργου τονίζοντας την ανάγκη γόνιμου διαλόγου για την υλοποίηση του συλλογικού οράματος δεκαετιών για τη δημιουργία αυτού του “διεθνούς αναπτυξιακού πόλου”, υπογραμμίζοντας ότι τα σημαντικά έργα της Α φάσης που αφορούσαν την αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων της περιοχής  και την περιβαλλοντική της αναβάθμιση, υλοποιήθηκαν χάρη στη δράση της Διοίκησης της “Δύναμης Ζωής”.

Εκπροσωπώντας τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας επέμεινε στις διατυπωμένες θέσεις της, την επιλογή οικονομοτεχνικού συμβούλου για την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης και τη βιώσιμη διαχείριση του πάρκου και την κατασκευή του έργου με το σύστημα της μελέτης κατασκευής, υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιασμός δεν αντίκειται στο κοινό ψήφισμα των Δήμων Μοσχάτου -Ταύρου και Καλλιθέας.

Στις παρεμβάσεις τους οι Δήμαρχοι Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου, Δ. Κάρναβος, Α. Ευθυμίου, ο Κ. Ασκούνης, πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας και πρώην Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο Γ. Γαβρίλης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο Ν. Μπελαβίλας, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, ο Θ. Ψαλιδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας, ο Μπ. Μπιλίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου – Ταύρου, τάχθηκαν υπέρ της άμεσης υλοποίησης της δεύτερη φάσης του έργου, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις, θέτοντας παράλληλα, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, όλα τα επιμέρους ζητήματα, σε σχέση με τη μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται για την περιοχή και ευρύτερα για την Αττική αλλά και για την εθνική οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήσαν και οι παρεμβάσεις των βουλευτών Νοτίου Τομέα: Δ. Χατζηδάκη, από τη ΝΔ, πρώην Δημάρχου Π. Φαλήρου, Ν. Παππά, Γ. Μπαλάφα, Θ. Φωτίου, Ρ. Χρηστίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL