Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Δικηγόροι / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαξίμου και ψήφισμα στον Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικηγόροι / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαξίμου και ψήφισμα στον Μητσοτάκη

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με σημερινή ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 12:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου παράσταση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική στάση απέναντι στους δικηγόρους, καθώς δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα στήριξης του κλάδου, ενώ παράλληλα θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα στον πρωθυπουργό.

Όπως ανακοινώθηκε οι πρόεδροι όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και το ν. 4703/2020 και με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο κλάδος των Δικηγόρων πλήττεται από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση και βρισκόμενοι σε ιδιαίτερα δυσχερή επαγγελματική και οικονομική θέση λόγω της αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων. Παρά το ότι η κυβέρνηση ενέταξε τους δικηγόρους στους πληττόμενους ΚΑΔ, και ενώ ανέμεναν την οικονομική στήριξη, η κυβέρνηση τους εξαίρεσε από σειρά οικονομικών μέτρων στήριξης, όπως η χορήγηση αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι από την έναρξη της πανδημίας, αρχές Μαρτίου μέχρι σήμερα, έχουν λάβει ως οικονομική ενίσχυση  μόνο 600 ευρώ, στο σύνολό τους και 500 ευρώ ένα μικρό τμήμα τους, μέσω του 4ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σε επιστολή τους όπου μεταξύ άλλων ζητούσαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δικηγόροι και άλλοι επιστήμονες, δηλώνουν ότι έχουν περιέλθει σε δραματική οικονομική κατάσταση, που αγγίζει πλέον τα όρια του κινδύνου βιοπορισμού τους και θέλουν να ενημερώσουν τον κ. Μητσοτάκη για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στους κλάδους των επιστημόνων και για να δοθούν άμεσες λύσεις.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ακόμη μέχρι τώρα, δεν έχει καταβληθεί το χορήγημα των τετρακοσίων (400) ευρώ από το Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ, που έχει σχηματισθεί αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των επιστημόνων.  Κατέθεσαν μάλιστα αίτημα λογοδοσίας προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παράσχει τις αναγκαίες πληροφορίες για τα ποσά που εισέπραξε και τα ποσά που απέδωσε στον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ ν. 3986/2011, ο οποίος έχει συγκροτηθεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, επί 9 συναπτά έτη, σε εκτέλεση της από 11.12.2020 απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL