Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Λίνα Μενδώνη / Προκλητικά ισχυρίστηκε ότι την εξαπάτησε ο Λιγνάδης αλλά φταίει και γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λίνα Μενδώνη / Προκλητικά ισχυρίστηκε ότι την εξαπάτησε ο Λιγνάδης αλλά φταίει και γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ

Λιγνάδης Μητσοτάκης Μενδώνη

Ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου - και μετά από μεγάλο διάστημα προκλητικής σιωπής απέναντι στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων -  έντρομη. Και προσπάθησε να καλύψει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει με περισσή υποκρισία και αυθάδεια.

Ο μοναδικός στόχος της συνέντευξης τύπου ήταν να βγάλει από το κάδρο της συγκάλυψης της υπόθεση Λιγνάδη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να εμφανιστεί η ίδια ανήξερη και εξαπατημένη και να επιτεθεί με επιχειρήματα δεξιού τρολ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός Πολιτισμού που όλο αυτό το διάστημα δέχεται το σφυροκόπημα σχεδόν του συνόλου του  καλλιτεχνικού κόσμου, ιδιαίτερα θορυβημένη και αυτή και η κυβέρνηση από την τεράστια ανταπόκριση που είχε η διαδικτυακή εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα με καλλιτέχνες για το ελληνικό metoo, βρισκόμενη σε τρικυμία εν κρανίω υποστήριξε τα εξής:

-Την εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης όταν τον ρώτησε εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για βιασμό ανηλίκου. Μάλιστα είπε προκλητικά ότι την εξαπάτησε ασκώντας την υποκριτική τέχνη.

-Ότι από τις καταγγελίες φαίνεται ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

-Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι.

-Ότι ούτε η ίδια γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη και ότι τον είχε συναντήσει μια φορά το 2014.

-Ότι το 2012 όταν ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού δεν γνώριζε ότι ο Λιγνάδης απομακρύνθηκε μετά από ανάλογες καταγγελίες από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου γιατί δεν ήταν στις αρμοδιότητές της ο σύγχρονος πολιτισμός.

Επιχειρήματα δεξιού τρολ 

«Από τη στιγμή που ξεκινούν οι φήμες, επαναλαμβάνω, οι φήμες για τον Λιγνάδη, τον πιέσαμε πολύ να μας πει αν είχε ο ίδιος κάποια σχέση με αυτές και αν ο ίδιος ήταν πίσω από αυτές τις φήμες. Εδώ αισθάνομαι ότι ο Λιγνάδης, πέραν όλων των άλλων, μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Υποκριτική τέχνη, ηθοποιός. Υπήρχε μια σταθερή άρνηση προς όλους μας όσοι τον ρωτήσαμε ότι δεν έχει σχέση, ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτά. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη, όπως φαίνεται στη συνέχεια, δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει» υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη.

«Ακούω ότι ήταν προαποφασισμένη η επιλογή του Λιγνάδη πριν τις εκλογές, για αυτό, γιατί ήταν δήθεν φίλος του πρωθυπουργού. Ε λοιπόν, επαναλαμβάνω, ο πρωθυπουργός γνώριζε τον κ. Λιγνάδη, όπως όλος ο ελληνικός λαός, από το σανίδι. Δεν ήταν προσωπικός του φίλος, παρά τα όσα προσπαθούν κάποιοι να προσάψουν. Ας βρουν ένα μάρτυρα, μία φωτογραφία, που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε παρέα ιδιωτική με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν θα βρεθεί, γιατί δεν υπάρχει» ισχυρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού.

Σε πλήρη σύγχυση η Λίνα Μενδώνη προσπάθησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ χρεώνοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ την ευθύνη της συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη.

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να γνωρίζει και δεν έκανε τίποτα. Και για να υπερασπιστεί την αδιαφορία της μετά τις καταγγελίες υποστήριξε αφού δεν ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να ξέρουμε εμείς.

Σε ένα κρεσέντο απίστευτο λαϊκισμού αναφέρθηκε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας ενώ κατονόμασε μόνο τον Παύλο Χαϊκάλη από όλους τους καταγγελλόμενους θυμίζοντας ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Προκλητική η υπουργός Πολιτισμού επιδόθηκε σε απίστευτη λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η Λυδία Κονιόρδου πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να λογοδοτήσει γιατί έπαιζε μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη στους Πέρσες λες και αυτό είναι αδίκημα.

Επιτέθηκε επίσης στον Πάνο Σκουρολιάκο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, λέγοντας «αγνοούσε ή συγκάλυπτε;».

Επιτέθηκε στην Έλενα Ακρίτα διαβάζοντας παλαιότερα θετικά σχόλια και υποστηρίζοντας ότι είναι επιλήψιμο το γεγονός ότι είχε αναφερθεί με καλά λόγια σε μια παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη.

https://youtu.be/LnaXYVorqBw

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη τύπου η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε  μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η υπουργός Πολιτισμού, που όλο αυτό το διάστημα προκλητικά σιωπούσε μην αναφέροντας καν τους λόγους παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και που κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας ότι δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες, τώρα εμφανίστηκε να ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη.

Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε η Λίνα Μενδώνη κατά τη συνέντευξη Τύπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL