Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ρέθυμνο / Επικοινώνησαν οι κτηνοτρόφοι που αγνοούντο από την Τρίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέθυμνο / Επικοινώνησαν οι κτηνοτρόφοι που αγνοούντο από την Τρίτη

ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟ ΧΙΟΝΙ
EUROKINISSI - ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η περιπέτεια για τρεις άνδρες που αναζητούντο από το βράδυ της Τρίτης στους ορεινούς όγκους του Ρεθύμνου στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ υπήρξε επαφή τους με τις μονάδες που κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούντο από το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Αραβάνων, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, φέρονται να προσπάθησαν να επισκεφτούν τη στάνη τους σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων στην δυτική πλευρά του Ψηλορείτη, αλλά λόγω των μεγάλων όγκων χιονιού που έχει πέσει στην περιοχή υπάρχει ανησυχία ότι δεν μπόρεσαν τελικά να την προσεγγίσουν με ασφάλεια.

Οι τοπικές αρχές έχουν κινητοποιήσει μονάδες της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, ενώ στις προσπάθειες συμμετέχουν και κάτοικοι. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δημοσθένης Μπουρουντάκης ανέφερε ότι χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων ερπυστριοφόρο αλλά και drone για τον εντοπισμό τους από αέρος. Οι ίδιες πηγές θέλουν να επιχειρούν τουλάχιστον 8 άτομα της ΕΜΑΚ και 6 πυροσβέστες από το Ρέθυμνο.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι αρχικά ήταν δύο εξ αυτών που επιχείρησαν να μεταβούν στην περιοχή. Στη συνέχεια ζήτησαν την βοήθεια του τρίτου κτηνοτρόφου, που μετέβη στην ίδια στην περιοχή. Έκτοτε αγνοούνται αγνοούνται τα ίχνη τους και δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουν μαζί τους συγγενικά τους πρόσωπα που τους αναζήτησαν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL