Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Χιόνια στην Αττική / Στον πάγο το επιτελικό κράτος- Να κάνουμε υπομονή είπε ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιόνια στην Αττική / Στον πάγο το επιτελικό κράτος- Να κάνουμε υπομονή είπε ο Μητσοτάκης

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΧΙΟΝΙ
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Υπομονή» ήταν το μόνο που συνέστησε ο πρωθυπουργός για τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων έπιασε εν υπνώσει τους καθ’ ύλην αρμόδιους. 

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε το καλύτερο δυνατό» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη νέα σύσκεψη νωρίτερα με Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά, Πέτσα και Λιβάνιο για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος ιδιαίτερα σε Αττική και Εύβοια. Μάλιστα, είχε εύκολη την απάντηση στο τι φταίει που έχουν έρθει σε δραματική κατάσταση χιλιάδες νοικοκυριά, αποκλεισμένα χωρίς ρεύμα, θέρμανση και τηλεπικοινωνίες. Φταίει, όπως είπε, «το πρωτόγνωρο φαινόμενο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τις συνήθεις παραινέσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις, υποστηρίζοντας ότι «ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς». 

Σε ό,τι αφορά δε το άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό των εμβολιασμών που είναι σε εξέλιξη αλλά αναβλήθηκαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας, είπε ότι το υπουργείο Υγείας θα επανέλθει προκειμένου να καλυφθούν τα χαμένα ραντεβού «το συντομότερο δυνατόν». 

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση για κλάματα

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό.  Άφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας αν και γνώριζαν εδώ και δέκα ημέρες για την έλευση της κακοκαιρίας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Έκλεισαν χθες την εθνική οδό και έκοψαν την χώρα στα δύο χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον παγετό ολόκληρες περιοχές για ώρες, τα Μέσα Σταθερής τροχιάς- πράγμα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα- υπολειτουργούν, η Περιφέρεια και ο κ. Πατούλης αποδείχθηκαν ανίκανοι να κρατήσουν ανοιχτούς δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Αν οι πολίτες δεν ταλαιπωρούνταν θα λέγαμε ότι είναι μια κυβέρνηση για γέλια. Δυστυχώς όμως είναι για κλάματα» τονίζει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική

Το χιόνι έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλη την Αττική ακόμα και στις περιοχές κοντά στη θάλασσα. Το θέμα είναι εάν η Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι θα μπορέσουν να κρατήσουν ανοικτές, τουλάχιστον, τις κεντρικές αρτηρίες.

Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας όπως στο Σύνταγμα και στη λεωφόρο Συγγρού, είναι σκεπασμένοι με χιόνι με την Πολιτική Προστασία να συστήνει στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου να αποφύγουν τις μετακινήσεις μέχρι τις 10 το πρωί ενώ κλειστή παραμένει η Αθηνών - Λαμίας μέχρι τις 7 το απόγευμα.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΧΙΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Avgi.gr
ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΧΙΟΝΙ
Avgi.gr

Σοβαρά προβλήματα και σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες από τη Θηβών και τη Λεωφόρο Συγγρού μέχρι την Αθηνών - Κορίνθου και την παραλιακή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Ελευσίνα έχουν εγκλωβιστεί εκχιονιστικά μηχανήματα που μπλόκαραν εξαιτίας αυτοκινήτων που είχαν μείνει λόγω του χιονιού.

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου δειξάγεται, πλέον, κανονικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, «οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους».

ΑΘΗΝΑ ΔΡΟΜΟΙ ΧΙΟΝΙ ΠΕΖΟΙ
Avgi.gr

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο, σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία.

Αν και η σύσταση ήταν αρχικά μόνο για τους κατοίκους του Βόρειου και Ανατολικού τομέα, το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να η σύσταση να επεκταθεί για όλο το Λεκανοπέδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και περιοχές του κέντρου όπως το Παγκράτι και η Κυψέλη έχουν προβλήματα από τη χιονόπτωση τα οποία εντείνονται από φορτηγά τροφοδοσίας που έχουν κολλήσει σε δρόμους που το χιόνι έχει γίνει πάγος.

 Διακοπή κυκλοφορίας

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ., στις 3 μ.μ. διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο.
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
  • Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.
  • Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.

 

Διακοπές ρεύματος

Σοβαρά προβλήματα κυρίως από τις πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί και στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ,  προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές του Νέου Ηρακλείου, της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί  την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, επίσης, στον Διόνυσο και τη Σταμάτα όπου υπάρχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Ο πρόεδρος ένωσης τεχνικών ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης μιλώντας στο OPEN , δήλωσε ότι από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει η αποκατάσταση.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL