Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σεξουαλική κακοποίηση / Την Πέμπτη η απολογία του προπονητή - Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας το 2016
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική κακοποίηση / Την Πέμπτη η απολογία του προπονητή - Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας το 2016

προπονητής 11χρονη
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ )

Την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για τις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλογίζονται,  ο 38χρονος προπονητής που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας όταν αυτή ήταν 11 χρονών, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε σήμερα.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις εκ των οποίων οι δύο, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορούν ανήλικο θύμα. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αφορά βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Οι ισχυρισμοί του 38χρονου, που σε μια σοκαριστική ομολογία είχε παραδεχθεί ουσιαστικά τον βιασμό βαφτίζοντάς τον «σχέση» και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η αθλήτρια ήταν πάνω από 11 ετών, θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού , θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών. 

Σημειώνεται πως σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση. Σε περίπτωση που το θύμα είναι έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και τέλος στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος , ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Σύμφωνα με νομικούς «η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου» δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

Ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης αθλήτριας πριν από περίπου δέκα χρόνια, κατονομάστηκε αρχικά από την Σοφία Μπεκατώρου κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα Στεφανάτο.

Πριν την έκδοση του εντάλματος κατά του 38χρονου, ο εισαγγελέας πήρε καταθέσεις από την 20χρονη σήμερα αθλήτρια αλλά και τους γονείς της κάτω από άκρα μυστικότητα.

Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας

Οι γονείς της 20χρονης σήμερα αθλήτριας αναφέρουν ότι είχαν κάνει καταγγελία στον αστυνομία το 2016 και άγνωστο για ποιο λόγο η έρευνα δεν προχώρησε
Με δηλώσεις της η μητέρα της αθλήτριας επεσήμανε ότι δεν θα αφήσει το θέμα να περάσει έτσι όσον αφορά την αντιμετώπιση που είχαν από την αστυνομία όταν έκαναν την καταγγελία για τον βιασμό της κόρης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL