Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Πάτρα / «Να μην εξελιχθεί η δομή αστέγων σε μια αποστειρωμένη και κλειστή υπηρεσία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / «Να μην εξελιχθεί η δομή αστέγων σε μια αποστειρωμένη και κλειστή υπηρεσία»

πηγή φωτό tetartopress.gr

Με επιμονή καταθέτει συνεχώς τις προτάσεις της η Δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών για τον Κοινωνικό Οργανισμό Πατρών που καλείται, να παίξει σημαντικό ρόλο εν μέσω πανδημίας, ενώ παράλληλα κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή, δέσμη προτάσεων για την Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού.

Όπως επισημαίνει, δεν πρέπει η Δομή Αστέγων να εξελιχθεί σε μια αποστειρωμένη και κλειστή υπηρεσία, αλλά σε μια ζώσα μονάδα που δέχεται κάθε άνθρωπο που σέβεται τους κανόνες συμβίωσης που έχουν οριστεί.

Ο εκπρόσωπος της Ώρας Πατρών στη Δομή, Γρηγόρης Μαρκέτος, μαζί με τον ακτιβιστή ανθρώπινων δικαιωμάτων, τελειόφοιτο Πολιτικών Επιστημών και έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Δημάκη, επεξεργάστηκαν ένα κείμενο με το οποίο ζητούν να δέχεται η Δομή, χρήστες ουσιών και αλκοόλ, εφόσον αυτοί δεν δημιουργούν προβλήματα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που κατ’ εξοχήν χρήζει συμπαράστασης βοήθειας, αλληλεγγύης και όχι περαιτέρω περιθωριοποίησης, ώστε να καταστεί δυνατή η επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. «Αυτό είναι το χρέος μιας ευαίσθητης και πολιτισμένης κοινωνίας να δίνει σε όλους δεύτερη ευκαιρία και να βοηθά στην επανένταξη τους» σημειώνουν σε ανακοίνωση τους. .

Ζητούν επίσης την φιλοξενία στη Δομή για λίγες μέρες, όσων ανθρώπων απαιτείται η απομόνωση λόγω επαφής με περιστατικό κορωνοϊού ή επέστρεψαν από το εξωτερικό ή έχουν θεραπευτεί μέχρι να αρνητικοποιηθεί το τεστ.

Την πρόταση υποστήριξε και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αντώνης Γαζάκης (η Πόλη Ανάποδα). «Οι οδηγίες που δίνονται στις περιπτώσεις που προαναφέραμε είναι η απομόνωση, πράγμα που δεν είναι εφικτό για οικογένειες που ζουν σε μικρά διαμερίσματα, ούτε πάλι είναι λογικό να ζητάμε από την απομακρυσμένη Πολιτεία να δημιουργηθούν τέτοιες δομές χωρίς να βοηθάμε εμείς οι ίδιοι σαν η κοντινότερη μορφή εξουσίας στον πολίτη στη λύση του η πολιτεία έχει χρέος να ισχύει οικονομικά και  με προσωπικό αυτές τις δομές»

«Ελπίζουμε τα θέματα αυτά να επιλυθούν άμεσα και να μην τεθούν στο αρχείο ή κάτω από το χαλί όπως λέει ο Λαός μας» καταλήγει η Ώρα Πατρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL