Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Κορωνοϊός / Αντί για δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς, απειλές και πειθαρχικά μέτρα εάν νοσήσουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Αντί για δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς, απειλές και πειθαρχικά μέτρα εάν νοσήσουν

Νοσηλευτής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Οργή και απογοήτευση έχουν προκαλέσει στους υγειονομικούς του δημοσίου τα παιχνίδια της κυβέρνησης η οποία όχι μόνο τους έχει αφήσει μέχρι στιγμής χωρίς δώρο Χριστουγέννων, αλλά τους απειλεί με πειθαρχικά μέτρα αν νοσήσουν με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταβολή επιδόματος covid το περασμένο Πάσχα σε όλους τους υγειονομικούς, κυβερνητικά στελέχη καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου καλλιεργούσαν ελπίδες για καταβολή ανάλογου επιδόματος πριν τα Χριστούγεννα. Πλέον φτάσαμε τις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα που καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, με τους υγειονομικούς που δίνουν την σκληρή μάχη στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, να είναι στον αέρα.

Και σα να μην έφταναν αυτά, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, κλιμακώνονται οι απειλές για πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των υγειονομικών αν νοσήσουν με κορωνοϊό. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο και το έγγραφο που είχε στείλει η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ Αττικής ήδη από τις 2 Δεκεμβρίου, με τίτλο «Αντιμετώπιση αυξητικής τάσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στο προσωπικό των δομών Υγείας», με το οποίο προανήγγειλε πειθαρχικά μέτρα σε όσους εργαζόμενους νοσήσουν.

Το έγγραφο, το οποίο είχε αποκαλύψει το avgi.gr όταν είχε ασκηθεί ΕΔΕ σε βάρος γιατρών του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», απευθυνόταν στους διοικητές των νοσοκομείων και με αυστηρό τόνο ανέφερε ότι «δεν έχετε λάβει κανένα διοικητικό μέτρο ως συνέπεια μη τήρησης των προστασίας μέτρων από τους εργαζομένους, οι οποίοι συστηματικά δεν τα τηρούν».

Σύμφωνα μάλιστα με το επίμαχο έγγραφο, «ο υπεύθυνος παρακολούθησης και ελέγχου τήρησης των μέτρων υποχρεούται να αναφέρει τις περιπτώσεις αγνόησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την αποφυγή της λοίμωξης covid19 στη διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να λάβει, όπου κρίνει απαραίτητο αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές».

Έγγραφο
Έγγραφο
Έγγραφο

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι έλεγχοι όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά σε μερικές περιπτώσεις κλιμακώνονται, ενώ δε λείπουν και οι απειλές κατά των υγειονομικών οι οποίοι σε καθημερινή βάση δίνουν άνιση μάχη με τις τεράστιες ελλείψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL