Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Εμβόλιο Pfizer / Επιφυλάξεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τη γρήγορη έγκριση στη Βρετανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο Pfizer / Επιφυλάξεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τη γρήγορη έγκριση στη Βρετανία

ΕΜΒΟΛΙΟ

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) την έγκριση που δόθηκε από τη Βρετανία στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech. Η ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. για τα φάρμακα υποστήριξε σήμερα ότι οι μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασίες της για την έγκριση εμβολίων κατά της Covid-19 είναι ασφαλέστερες.

«Ο EMA θεωρεί πως η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας» ανέφερε συγκεκριμένα. Ο EMA πρόσθεσε πως η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε περισσότερα στοιχεία και περισσότερους ελέγχους απ' ό,τι η κατεπείγουσα διαδικασία που επελέγη από τη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο EMA ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, προβληματική χαρακτήρισε την επείγουσα έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τη Βρετανία, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Πέτερ Λίζε, μέλος του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. «Συνιστώ τα κράτη μέλη της ΕΕ να μην επαναλάβουν τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο. Λίγες εβδομάδες ενδελεχούς εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) είναι καλύτερο από μια εσπευσμένη άδεια για να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα εμβόλιο», δήλωσε.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL