Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Κορωνοϊός / Αεροδιακομιδές, «μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων και παράταση lockdown
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Αεροδιακομιδές, «μαύρο» ρεκόρ διασωληνωμένων και παράταση lockdown

Διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό σε ειδική κάψουλα
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο έχει μείνει απροστάτευτο εξαιτίας των ιδεολογικών εμμονών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι είδος προς εξαφάνιση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται οι πρώτες αεροδιακομιδές προς την Αθήνα. Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος στην Χρυσυσούπολη Καβάλας προς την Αθήνα. Οι ασθενείς με ειδικές κάψουλες τοποθετήθηκαν μέσα σε C130 και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Εύη Καλλίνη στο νοσοκομείο της Δράμας υπάρχουν δύο γέφυρες, δύο χώροι όπου τοποθετούνται ασθενείς με φορητούς σωλήνες μέχρι να βρεθεί κλίνη σε ΜΕΘ. Στο χώρο του χειρουργείου οι τρεις άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για 24 ώρες, δεν βρέθηκε καμία κλίνη στη Β. Ελλάδα κι έτσι αποφασίσθηκε η αεροδιακομιδή τους.

Αυτή την στιγμή είναι ακόμα δύο άτομα στο χειρουργείο και δεν αποκλείεται στα επόμενα 24ωρα να γίνει ακόμα μια διακομιδή.

Έσπασε το φράγμα των 2.000 νεκρών

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένα νέο ρεκόρ ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, φτάνοντας τους 608, ενώ 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μάλιστα ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 2.001. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ήταν 2.018, με το γενικό σύνολο από την αρχή της πανδημίας να πλησιάζει πλέον τις 100.000 (99.306).

Από τα 2.018 ημερήσια περιστατικά καταγράφηκαν 562 στη Θεσσαλονίκη, 408 στην Αττική, ενώ τριψήφιοι αριθμοί αναφέρθηκαν στη Λάρισα, την Πιερία. Υψηλοί αριθμοί μολύνσεων καταγράφηκαν και στη Μαγνησία, την Ημαθία, την Πέλλα και τις Σέρρες.

Παράταση lockdown

Την παράταση της καραντίνας έως τουλάχιστον τις 7 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε και επισήμως ο Στέλιος Πέτσας. «Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων» ανέφερε. «Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα» σημείωσε.

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η απόφαση για παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. «Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL