Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / «Βλέπουμε θανάτους γιατί έχει χτυπηθεί το ΕΣΥ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Βλέπουμε θανάτους γιατί έχει χτυπηθεί το ΕΣΥ»

Λάρισα νοσοκομειο ΜΕΘ
(EUROKINISSI/LARISSANET.GR)

Δραματικές είναι οι ώρες στο νοσοκομείο της Λάρισας, στο μέτωπο της πανδημίας, που έχει γονατίσει νοσούντες και υγειονομικό προσωπικό.
Η μη έγκαιρη λήψη μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ κάνει τα νοσοκομεία να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υγειονομική κρίση, που χτυπά τη χώρα.

«Βλέπουμε θανάτους γιατί έχει χτυπηθεί το ΕΣΥ», δήλωσε ο γιατρός της ΜΕΘ και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Νίκος Νταφούλης, για την «αφόρητη» κατάσταση που επικρατεί εκεί.

«Το νοσοκομείο βρίσκεται στα όριά του και όλοι οι υγειονομικοί είναι πολύ πιεσμένοι» σημειώνει ο Νίκος Νταφούλης.

Δύο άτομα από το προσωπικό νοσηλεύονται στην εντατική, είπε περιγράφοντας την τραγική κατάσταση και το συναισθηματικό βάρος που φέρει μια τέτοια συνθήκη.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας δεν υπάρχουν κρεβάτια διαθέσιμα στις ΜΕΘ, ενώ και για τα απλά περιστατικά, είναι περιορισμένα, καθώς ο αριθμός των καθημερινών εισαγωγών είναι πολύ μεγάλος.

Θα έπρεπε να είχαν επιταχθεί και ξενοδοχεία για τους θετικούς στον ιό ασθενείς, ενώ απαραίτητες είναι και οι αναγκαστικές προσλήψεις σε γιατρούς πρώτης γραμμής, τόνισε ο  γιατρός της ΜΕΘ και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας.

Ο ίδιος στο τέλος επισήμανε πως το δεύτερο κύμα χτυπάει με σφοδρότητα τη χώρα καθώς πανελλαδικά κάθε 15 λεπτά κάποιος πεθαίνει από τον κορωνοϊό και τα περιστατικά είναι πιο βαριά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL