Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ευαγγελισμός / Μπορούν να προστεθούν μόνο 12 κλίνες ΜΕΘ ακόμη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευαγγελισμός / Μπορούν να προστεθούν μόνο 12 κλίνες ΜΕΘ ακόμη

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κλίνες ΜΕΘ  στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι πλήρεις πλέον, με δυνατότητα να προστεθούν μόνο  άλλες δώδεκα, εξηγεί η νοσηλεύτρια Φωτεινή Καρυστινάκη, κάνοντας λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης και των διοικήσεων της. 

Μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε!», η κ. Καρυστινάκη αναφέρθηκε χαρακτηριστικά  στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που θα μπορούσε να έχει δώσει ήδη άλλες 22 κλίνες ΜΕΘ, αλλά η συγκεκριμένη μονάδα από το καλοκαίρι, όπως είπε, ανακαινίζονταν και μόνο  έπειτα από την  αύξηση κρουσμάτων που έχουμε αναβλήθηκαν αυτές οι εργασίες. 

Με πολλά παραδείγματα καθυστερήσεων και διαγωνισμών που έχουνε κολλήσει εδώ και μήνες -και αφορούν μέχρι και σε ιατρικά μηχανήματα απολύτως αναγκαία για τα νοσοκομεία- η κ. Καρυστινάκη τόνισε πως η ΝΔ μένει πιστή στις προεκλογικές της υποσχέσεις που θέλουν τους ιδιώτες και leasing στην Υγεία. 

Ο εχθρός δεν είναι αόρατος, «ήταν ένας  μαύρος κύκνος που τον περιμέναμε» εξηγεί η νοσηλεύτρια του Ν. Ευαγγελισμός, αναφέροντας τα παραδείγματα της Γαλλίας και της Γερμανίας όπου οι ηγέτες τους μιλάνε για αλληλεγγύη, ενώ την ίδια ώρα ο «κ. Μητσοτάκης πετάει αετό στους ιδιώτες». 

Καλώντας τον κόσμο «να ξυπνήσει» για να προστατέψει τον εαυτό του, η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού εξήγησε πως ένα ολόκληρο παζλ βρίσκεται εν κινήσει από το πρόγραμμα της ΝΔ, που περιλαμβάνει τα ΜΜΜ, τα εργασιακά και την ιδιωτική ασφάλιση. 

Την ώρα που δυο χιλιάδες υγειονομικοί βρίσκονται εκτός ΕΣΥ αυτή τη  στιγμή, εξηγεί η κ. Καρυστινάκη, «ευτυχώς έχουμε τις δέκα νοσηλεύτριες που πάνε Θεσσαλονίκη» λέει δηκτικά, «και τις 6.000 προσλήψεις του κ. Κικίλια που έχει αφήσει απλήρωτες από το καλοκαίρι». 

Συνοψίζοντας τέλος την όλη εικόνα που επικρατεί στο ΕΣΥ εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας, η κ. Καρυστινάκη λέει για την κυβέρνηση πως «το καλοκαίρι ήταν στα λιβάδια και έτρεχε με ξέπλεκες πλεξούδες και το ΕΣΥ μας το έχει φέρει στις πύλες του Αχέροντα, να βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να γινόμαστε  ο μεταφορέας και αυτός που θα εξασφαλίσει τον ποιοτικό θάνατο. Δεν είναι έτσι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL