Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Lockdown / Στο τραπέζι το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων στη βόρεια Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Στο τραπέζι το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων στη βόρεια Ελλάδα

Τα σύνορα στο τελωνείο Κακαβιάς
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη (905) απέδειξε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα να εξετάζονται και νέα, αυστηρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, στο τραπέζι της σύσκεψης που είχαν κυβερνητικά στελέχη με λοιμωξιολόγους, έχει πέσει η πρόταση να κλείσουν τα χερσαία σύνορα στη βόρεια Ελλάδα. Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σημειώνεται ότι τα σύνορα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία είναι ήδη κλειστά, ενώ οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης. Παράλληλα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα διέρχονται μόνο Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά το επικοινωνιακό σόου με το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, σημείωσε ότι οι δείκτες θετικότητας καταγράφουν πως η όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι «στο κόκκινο», ιδιαίτερα τα Γρεβενά, η Πέλλα, η Δράμα, η Λάρισα, η Πιερία, η Χαλκιδική και ο Έβρος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα, 624 και από αυτές, 510 είναι κατειλημμένες και 114 κενές, ποσοστό, μόλις, 18%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL