Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Στην ΑΥΓΗ της Κυριακής / Εκπτωτικό κουπόνι για το βιβλίο του Σωτήρη Βαλντέν «Δικτατορία και Αντίσταση»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην ΑΥΓΗ της Κυριακής / Εκπτωτικό κουπόνι για το βιβλίο του Σωτήρη Βαλντέν «Δικτατορία και Αντίσταση»

Συνεχίζοντας την συνεργασία της με τις εκδόσεις «Θεμέλιο» η Αυγή προσφέρει αυτή την Κυριακή ένα εκπτωτικό κουπόνι για το βιβλίο του  Σωτήρη Βαλντέν «Δικτατορία και Αντίσταση». 

Μια μαρτυρία για τη δικτατορία των συνταγματαρχών και την αντίσταση εκείνων των χρόνων. Ο συγγραφέας έζησε την περίοδο αυτή ως μαθητής στην Αθήνα και στη συνέχεια ως φοιτητής στη Σουηδία και το Παρίσι, με πολλά ταξίδια, νόμιμα και παράνομα, στην Ελλάδα. Οργανώθηκε γρήγορα στην αντίσταση στις γραμμές της ανανεωτικής Αριστεράς και αργότερα ήταν ο σύνδεσμος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Σπουδαστών (ΚΟΣ) του ΚΚΕ (εσωτερικού) και του Ρήγα Φεραίου με την ηγεσία του Κόμματος στο εξωτερικό.

Έτσι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του ο Βαλντέν μας αφηγείται την ένταξή του στον Ρήγα Φεραίο και την Αριστερά, την αντίσταση στο Κολλέγιο Αθηνών, την αντιδικτατορική του δράση στη Σουηδία και την Ελλάδα, ενώ θίγονται θέματα όπως οι «δυναμικές ενέργειες», η δράση των φιλελεύθερων αστών, η «φιλελευθεροποίηση» του δικτατορικού καθεστώτος και η «νόμιμη» αντίσταση, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το κίνημα αλληλεγγύης και το φοιτητικό κίνημα στο εξωτερικό καθώς και το κλίμα στην Ευρώπη μετά τον Μάη του ’68. Στο βιβλίο παρουσιάζεται λεπτομερειακά η ιστορία της ΚΟΣ και του επανιδρυμένου Ρήγα Φεραίου την περίοδο της ανάπτυξης του φοιτητικού κινήματος και δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις της ΚΟΣ και του Ρ.Φ., επιλεγμένα άρθρα από τον Θούριο (όργανο του Ρ.Φ.) τα έτη 1972-1974 καθώς και πίνακας με τα ονόματα των Ρηγάδων και των Ρηγιτισσών εκείνης της περιόδου.

Ο Σωτήρης Βαλντέν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε οικονομικά στη Σουηδία και το Παρίσι και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου και του ΚΚΕ (εσωτερικού). Πρόσφατα βιβλία του: Παράταιροι εταίροι. Ελληνική δικτατορία, κομμουνιστικά καθεστώτα και Βαλκάνια 1967-1974 (2009), Ευρώπη, ελληνική κρίση και δημοκρατική Αριστερά (2014), Από τη Λαπωνία στην Ακρόπολη. Η ευρωπαϊκή διαδρομή ενός Σουηδού τον 20ό αιώνα (2017), Η ανθρωπιστική βοήθεια στην κατοχική Ελλάδα. Η σουηδική αποστολή του Ερυθρού Σταυρού 1942-1945 (επιμ.) (2017).

Με το εκπτωτικό κουπόνι, οι αναγνώστες της Αυγής θα μπορούν να προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Θεμέλιο (Σόλωνος 84 Αθήνα, τηλ 210.36.08.180) το βιβλίο του του Σωτήρη Βαλντέν «Δικτατορία και Αντίσταση». στην τιμή των 8 ευρώ, έναντι λιανικής τιμής 24,38 ευρώ.

Το κουπόνι θα εξαργυρωθεί μετά την λήξη του lockdown.  


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL