Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Πολυτεχνείο / Εισβολή των ΜΑΤ με δεκάδες προσαγωγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολυτεχνείο / Εισβολή των ΜΑΤ με δεκάδες προσαγωγές

ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο
(EUROKINISSI)

Σε εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου προχώρησαν λίγα λεπτά μετά τις 15.00 δυνάμεις των ΜΑΤ.  Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 68 προσαγωγές.

ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο
(EUROKINISSI)
https://www.facebook.com/siopieinaisunenoxh/videos/838212820070802/

Τα ΜΑΤ αφού εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, συγκέντρωσαν τους διαδηλωτές προς την πύλη της Πατησίων, τους έβαλαν τα κεφάλια κάτω και τους πέρασαν χειροπέδες από πίσω.

ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο
(EUROKINISSI)

Το βαν με τους προσαχθέντες έφυγε λίγο μετά τις 16.00, με ένας από τους προσαχθέντες να φωνάζει «αυτή είναι η δημοκρατία τους».

Πολυτεχνείο ΜΑΤ
(EUROKINISSI)

Η παρουσία της αστυνομίας παραμένει έντονη, με την Πατησίων να είναι κλειστή από το ύψος Καποδιστρίου έως το ύψος της Μάρνης.

ΜΑΤ Πολυτεχνείο
(EUROKINISSI)
https://www.facebook.com/siopieinaisunenoxh/videos/4642488452488853/
ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο
(EUROKINISSI)
https://www.facebook.com/siopieinaisunenoxh/videos/752927922235057/

Μετά την εισβολή αλληλέγγυοι άρχισαν να συγκετρώνονται στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στην περιοχή.

Από νωρίς υπό αστυνομικό κλοιό

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυτεχνείο από νωρίς το πρωί ήταν σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό καθώς υπήρχε δράση - συγκέντρωση 50 ατόμων από ανοιχτές συνελεύσεις αγώνα και στέκια εντός της σχολής, ενάντια στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων για το Πολυτεχνείο και του τριημέρου εκδηλώσεων προς τιμήν της εξέγερσης.

https://twitter.com/LStamellos/status/1327244660981592085

 

https://youtu.be/cv9_49jDRT8

Όπως εξηγούσαν οι ίδιοι, ο λόγος που μπήκαν χτες ήταν γιατί «γνωρίζαμε πως από σήμερα η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη». Διευκρινίζουν πάντως ότι σε αντίθεση με ό,τι μεταδόθηκε από την ΕΡΤ δεν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, τονίζοντας ότι ο χώρος είναι «ανοιχτός με εργαζόμενους/ες και δεν έχει παρεμποδιστεί καμιά λειτουργία του ιδρύματος».

Πανό στα Εξάρχεια
avgi.gr
Πανό στα Εξάρχεια
avgi.gr
ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο
(EUROKINISSI)

Η αστυνομία είχε αποκλείσει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τη σχολή με ισχυρές δυνάμεις τόσο από τη μεριά του πεζοδρόμου της Τοσίτσα όσο και από την πλευρά της Στουρνάρη, από το ύψος της Μπόταση, αλλά και μπροστά στην Πατησίων από το ύψος της οδού Μάρνη.

πολυτεχνείο
avgi.gr
πολυτεχνείο
avgi.gr
πολυτεχνειο
avgi.gr
πολυτεχνείο
avgi.gr

Στο χώρο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ. Επίσης στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων ήταν «αύρα» της αστυνομίας.

πολυτεχνείο
avgi.gr

Σε πορεία συμπαράστασης καλούσαν στις 16:00 στα Εξάρχεια, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση στο Πολυτεχνείο.

πολυτεχνείο
avgi.gr

Προκλητική η αστυνομία

Επίσης όπως καταγγέλλει ο ρεπόρτερ της εφημερίδας Κ. Παπαντωνίου ενώ δεχόταν έλεγχο από αστυνομικό των ΜΑΤ, άλλος αστυνομικός τον έσπρωξε «κατά λάθος» από πίσω και του απευθύνθηκε με αυταρχικό και τραμπούκικο τρόπο..

Στο μεταξύ, άλλο ένα δείγμα ακροδεξιάς και χουντικής υφής καταγράφηκε πριν λίγο, καθώς την ώρα που περνούσε κλούβα με ΜΑΤ μπροστά από την είσοδο του Πολυτεχνείου στην κάθοδο της Πατησίων ένας αστυνομικός από μέσα φώναξε μ' ενθουσιασμό: «Στον δρόμο οι ερπύστριες!».

πολυτεχνείο
avgi.gr

Τρεις προσαγωγές

Σε τρεις προσαγωγές ανθρώπων που πήγαν τρόφιμα, σε όσους βρίσκονται εντός του πολυτεχνείου είχε προχωρήσει νωρίτερα η αστυνομία έξω από την είσοδο του Πολυτεχνείου στη Στουρνάρη.

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες (η μία κατά δήλωσή της είναι μητέρα παιδιού με νοητική υστέρηση) και ένας άνδρας προσήχθησαν κατά την προσπάθειά τους να περάσουν κονσέρβες με φαγητό εντός του πολυτεχνείου.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4BZe4mghXg&feature=youtu.be

Μάλιστα στη συνέχεια, σε μια επίδειξη του «ποιος κάνει κουμάντο», οι αστυνομικοί κλώτσησαν τη σακούλα με τις κονσέρβες ρίχνοντάς τις στον δρόμο.

Στη συνέχεια, στην Πατησίων, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε άλλες τρεις προσαγωγές.

πολυτεχνειο
avgi.gr
https://www.youtube.com/watch?v=_liX4a9F24k

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL