Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Κορωνοϊός / Μετατρέπουν γηροκομεία σε νοσοκομεία επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Μετατρέπουν γηροκομεία σε νοσοκομεία επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες

Γηροκομείο Οίκος Ευγηρίας Άγιος Παντελεήμονας
photo αρχείου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η αγωνία στους πολίτες για την έκταση της πανδημίας κορυφώνεται καθώς η κυβερνητική ολιγωρία οδηγεί σε μεσοβέζικες λύσεις, όπως για παράδειγμα στις Σέρρες. Τα πενήντα κρούσματα στην «Κωστοπούλειο Στέγη» ανέδειξαν την ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οδήγησαν στην μετατροπή του ενός ορόφου του γηροκομείου σε νοσοκομείο!

Μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα covid-19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό.

Συγκεκριμένα θετικοί στον κορωνοϊό είναι συνολικά 36 νοσηλευόμενοι και 14 εργαζόμενοι. Οκτώ νοσηλευόμενοι έχουν διακομισθεί σε κέντρα αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο διευθυντής της μονάδας κ. Καραμούτσος είπε πως, «μετά από ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και επειδή δεν υπάρχουνε διαθέσιμες κλίνες, καθίσταται ο 1ος όροφος του γηροκομείου ως μονάδα covid 19 για τους νοσηλευόμενους της Μονάδας που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. Τα συμπτώματα των νοσούντων είναι ήπια ή ανύπαρκτα και μόνο εάν υπάρξει επιδείνωση σε κάποιον ηλικιωμένο τόσο οι γιατροί σε ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ θα αποφασίζουν για διακομιδή.»

Ο κ. Καραμούτσος επανέλαβε πως, «ο ιός μεταδόθηκε από εργαζόμενο στους νοσηλευόμενους» και τόνισε πως, «υπάρχει έλλειψη προσωπικού αφού έχουν νοσήσει αρκετά άτομα.» Επίσης τόνισε πως, «ήδη έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου, να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από αύριο στην Μονάδα για τη διενέργεια τεστ σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους.»

«Αντί για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και επίταξη ιδιωτικών κλινών, μετατρέπουν γηροκομεία σε νοσοκομεία» καταγγέλλει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

«Την ώρα που η κατάσταση με την πανδημία βρίσκεται στα όρια της απώλειας του ελέγχου, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαινόμενα αδιανόητης ανεπάρκειας του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Για ακόμη μία φορά, ένα γηροκομείο μετατρέπεται σε χώρο υπερμετάδοσης του ιού παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ήδη από τον Αύγουστο, για αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και πιο εντατικά τεστ» υπογραμμίζει ο Στέργιος Καλπάκης.

«Με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων να είναι εκθετική, σε λίγο καμία επικοινωνιακή τακτική δεν θα μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές ολιγωρίες της κυβέρνησης» καταλήγει με νόημα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL