Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Κορωνοϊός / Επανεμφάνιση Τσιόδρα, προειδοποιεί για δύσκολους μήνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Επανεμφάνιση Τσιόδρα, προειδοποιεί για δύσκολους μήνες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας με μάσκα
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά την «έκρηξη» με τα 1.259 νέα κρούσματα.

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων σημείωσε ότι πιέζεται το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες. Παράλληλα ανέφερε ότι η μοναδική επιλογή είναι η μάσκα.

«Είμαστε σε ένα δύσκολο Οκτώβριο, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Νοέμβριο και ένα ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, καθώς αρχίζει η κυκλοφορία των άλλων αναπνευστικών ιών, αλλά τον Ιανουάριο υπάρχει η ελπίδα του εμβολίου, το οποίο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε» σημείωσε ο Σ. Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος επισήμανε ότι είναι αδύνατον να ελεγχθεί η πανδημία, με βάση τα δεδομένα από όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατά την επέλαση του δεύτερου κύματος του ιού.

«Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα και λέμε πού θα φτάσει όλο αυτό μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα έχουμε και αναπνευστικές ιώσεις» τόνισε

 Ο Σωτήρης Τσιόδρας παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι χειρότερη τώρα σε σχέση με το πρώτο κύμα.

Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να αποφύγουμε το lockdown, με τις ψυχικές και οικονομικές συνέπειες που έχει αυτό. «Δεν μπορούμε να μπούμε στην συνείδηση του απέναντι. Η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει το πώς θα κινηθεί η πανδημία» επισήμανε.

«Είναι η ώρα της συνείδησης, είναι η ώρα να μιλήσουν οι καρδίες. Δε μετράνε τόσο τα λόγια μου, όσο οι προσωπικές επιλογές σας» σημείωσε σε άλλο σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL