Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Κορωνοϊός / «Ώρα μηδέν» στα νοσοκομεία, «καμπανάκι» ακόμα και για τριπλασιασμό κρουσμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Ώρα μηδέν» στα νοσοκομεία, «καμπανάκι» ακόμα και για τριπλασιασμό κρουσμάτων

Κορωνοϊός τεστ covid19
(EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ)

Ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών του κορωνοϊού που ολοένα να αυξάνεται, σε συνδυασμό με την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 715 νέα κρούσματα την ίδια στιγμή καταγράφηκαν άλλοι 7 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται πλέον τους 95.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα, τόνισε η ίδια μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα, εκτίμησε.

Παράλληλα ραγδαία αυξάνονται τα κρούσματα και στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων.

«Αισθανόμαστε πια οι υγειονομικοί ότι είμαστε στο έλεος του θεού» κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. «Κάθε ημέρα έχουμε νέα κρούσματα συναδέλφων  που προσβάλλονται από τον ιό. Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς, να ισχύσει ξανά  ο θεσμός της καραντίνας αλλά τίποτα» σημειώνει.

«Ο ΕΟΔΥ άλλαξε τις οδηγίες. Τεστ κάνουν μόνο όσοι εκτίθενται στον ιό και συνεχίζουν τη δουλειά, αν και ξέρουμε ότι τα τεστ δεν δείχνουν αμέσως μετά τη μόλυνση» σημειώνει.

«Αφού άρχισαν και διπλασιάζονται τα κρούσματα σε λιγότερο από δέκα ημέρες, μπορούν και να τριπλασιαστούν. Το τονίζω για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος», ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Μετά τις τριτοκοσμικές εικόνες στις δημόσιες συγκοινωνίες, των προηγούμενων ημερών, σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν και από τις εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιες ουρές πιστών σχηματίστηκαν έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της πόλης. Χωρίς ωστόσο να τηρούνται, οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι στο Μαξίμου αρκούνται σε χλιαρές νουθεσίες.

«Την ώρα που οδεύουμε ολοταχώς για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων ημερησίως, η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη στάση για ψηφοθηρικούς λόγους».

Όπως επισημαίνει, «σήμερα όλοι είδαμε συνωστισμό πιστών κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, συνέρρευσαν χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς την επιβεβλημένη παρουσία των Αρχών, με την κυβέρνηση να αρκείται σε χλιαρές νουθεσίες.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση, «αντί να σοβαρευτεί, κάνει πως τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Ζει στην εικονική πραγματικότητα των fake news και του λαϊκισμού της εύκολης λύσης μέσα από τη διαρκή επίκληση ενός εμβολίου που δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL