Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Καλπάζει στα νοσοκομεία - 18 νέα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Καλπάζει στα νοσοκομεία - 18 νέα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό

Κορωνοϊός Covid νοσοκομείο μάσκα
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει, τις τελευταίες ημέρες στο Αττικό Νοσοκομείο νόσησαν 14 υγειονομικοί - 6  τραυματιοφορείς, ένας τεχνικός και 7 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό – με μία μάλιστα να νοσηλεύεται. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετική μία νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό και κατά την ιχνηλάτηση άλλοι δύο γιατροί. Στο Νοσοκομείο Καβάλας βρέθηκε θετική μία νοσηλεύτρια στα ΤΕΠ του ιδρύματος.

«Αισθανόμαστε πια οι υγειονομικοί ότι είμαστε στο έλεος του θεού» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. «Κάθε ημέρα έχουμε νέα κρούσματα συναδέλφων  που προσβάλλονται από τον ιό. Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς, να ισχύσει ξανά  ο θεσμός της καραντίνας αλλά τίποτα» σημειώνει.

«Ο ΕΟΔΥ άλλαξε τις οδηγίες. Τεστ κάνουν μόνο όσοι εκτίθενται στον ιό και συνεχίζουν τη δουλειά, αν και ξέρουμε ότι τα τεστ δεν δείχνουν αμέσως μετά τη μόλυνση» σημειώνει.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ μεταφέρει και την περιγραφή υγειονομικού που νοσεί και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο που εργάζεται. «Αισθάνθηκα – λέει - κατά την εισαγωγή μου  ότι με πάνε στο νησί, τη Σπιναλόγκα. Δεν πλησίαζε κανείς συνάδελφος, ούτε οι δικοί μου.  Και όμως δεν είμαστε ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα παρά τις υποσχέσεις» υπογραμμίζει.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL