Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Κορωνοϊός / Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις, ποιοι εξαιρούνται από χρήση μάσκας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις, ποιοι εξαιρούνται από χρήση μάσκας

Αστυνομία μετακινήσεις μάσκα
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις όσων εργάζονται τις νυχτερινές ώρες, από τις 00:30 έως τις 05:00, όταν θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4 της κλίμακας επικινδυνότητας, αλλά και τη χρήση μάσκας προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα των σχολείων μεταξύ των μαθητών στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 3 και 4, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας:

  •     Όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο
  •     Οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες

Ανέφερε ότι οι δοξολογίες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου και καταθέσεις στεφάνων πρέπει να γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, η μετακίνηση θα γίνεται όπως στην περίοδο του lockdown, δηλαδή με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης εργοδότη που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες.

Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Νέα σύσταση για εφαρμογή των μέτρων

Με το 800αρι να είναι το νέο 300άρι, στις νέες διαγνώσεις, τόσο ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισαν την κλιμάκωση της πανδημίας και απηύθυναν ισχυρή σύσταση για εφαρμογή των μέτρων στους πολίτες.

Οι νέες διαγνώσεις στην Αττική είναι στις 290 δηλαδή πάνω από το 40% από το εβδομαδιαίο μέσο όρο, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Σαφής επιβάρυνση υπάρχει και στη Βόρεια Ελλάδα. Ενώ η επιθετική αύξηση στη Θεσσαλονίκη με τα 197 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα, είναι επίσης δείγμα της δυσκολίας στον έλεγχο της διασποράς του ιού.

Οι νέοι από 19-40 μολύνονται πιο εύκολα σε αυτή τη φάση της επιδημίας και πρέπει να προσέχει αυτή η ηλικιακή ομάδα, να μην θεωρούν πως είναι άτρωτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL