Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Υπουργείο Υγείας / Δικαιολογίες για τις μετακινήσεις - μπαλώματα στο «Σωτηρία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Υγείας / Δικαιολογίες για τις μετακινήσεις - μπαλώματα στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός νοσοκομείο ΜΕΘ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Να δικαιολογήσει τα «μπαλώματα» που επιλέγει για την ενίσχυση του «Σωτηρία» με την αναγκαστική μετακίνηση γιατρών από άλλα νοσοκομεία για τρεις μήνες, επιχειρεί το υπουργείο Υγείας. Σε άτυπη ενημέρωση, προσπαθεί να πείσει ότι δεν αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία από τα οποία προέρχονται οι γιατροί, ενώ ισχυρίζεται ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί θα… εκπαιδεύσουν τους γιατρούς που θα προσληφθούν στη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Η μετακίνηση 16 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προς το ΓΝΝΘΑ ‘Η Σωτηρία’ για χρονικό διάστημα 3 μηνών, γίνεται με γνώμονα την κλινική τους εμπειρία σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Οι συγκεκριμένοι ιατροί θα αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα εκπαιδευτών για τους 45 προσληφθέντες ιατρούς στη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου» υποστηρίζει συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο ισχυρίζεται ότι δεν αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία προέλευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι από τους 29 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Λαϊκό» μετακινούνται οι 2, από τους 49 Καρδιολόγους που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» μετακινείται ο ένας και από τους 49 ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας που υπηρετούν στο ΓΝΑ «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» μετακινείται ο ένας.

Ενδιαφέρον έχουν και οι δικαιολογίες για τις μόνιμες προσλήψεις, που διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας. «Φυσικά και προχωράμε σε μόνιμες προσλήψεις ιατρών, στα Νοσοκομεία όλης της χώρας» ισχυρίζεται το υπουργείο. Υποστηρίζει ότι ολοκληρώνεται από τα Συμβούλια Κρίσεων η διαδικασία πρόσληψης 900 μονίμων ιατρών και βρίσκονται σε εξέλιξη η προκήρυξη 81 θέσεων μονίμων ιατρών, εκ των οποίων οι 49 αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και η προκήρυξη 400 θέσεων μονίμων ιατρών, εκ των οποίων οι 200 θα στελεχώσουν ΜΕΘ σε όλη τη χώρα.

«Από τους 200 μόνιμους ιατρούς που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ, οι 45 προσλαμβάνονται για τη νέα ΜΕΘ του Νοσοκομείου ‘Η Σωτηρία’» λέει το υπουργείο Υγείας, και σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου και «πριν το τέλος του 2020 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα έχουν ενισχυθεί με 1.381 μόνιμους ιατρούς».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL