Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Δίκη Χρυσής Αυγής / Αντίστροφη μέτρηση για τη φυλάκιση των ναζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Χρυσής Αυγής / Αντίστροφη μέτρηση για τη φυλάκιση των ναζί

Χρυσή Αυγή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος και με τη βούλα της Δικαιοσύνης, μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου που στέλνει τους εγκληματίες ναζιστές στη φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα η φυλακή φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα κοντά για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την πρώην παρέα του, καθώς η Μαρία Λεπενιώτη φαίνεται αποφασισμένη να επιταχύνει τη διαδικασία και να ανακοινώσει τις ποινές.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για τους καταδικασθέντες για οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππάς και Αρτέμη Ματθαιόπουλος) ενδέχεται να γίνει μεταγωγή ακόμα και την Πέμπτη.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταδικασθέντες για οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται πολύ δύσκολο να τύχουν αναστολής, καθώς ακόμη και με αναγνώριση ελαφρυντικών το εύρος ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι υψηλό.

Αντίθετα, ωστόσο, η πιθανή ποινή που θα επιβληθεί σε κάποιους από όσους καταδικάστηκαν μόνο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, παρέχει στο δικαστήριο την δυνατότητα εφόσον αρχικά αναγνωριστούν ελαφρυντικά όπως ο σύννομος πρότερος βίος, η καλή συμπεριφορά κτλ., να παράσχει τον ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή, μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL