Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών / «Μισαναπηρισμός με άλλοθι την κατάληψη πεζοδρομίου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών / «Μισαναπηρισμός με άλλοθι την κατάληψη πεζοδρομίου»

ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΑΜΕΑ
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Στην καταγγελία για «μισαναπηρισμό με άλλοθι την κατάληψη τμήματος πεζοδρομίου και οδοστρώματος», προχώρησε η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών μετά την επιβολή προστίμου 200 ευρώ στον κινηματογράφο «Τριανόν» για «παράνομη» αναπηρική τουαλέτα. Σύσταση για τον ίδιο λόγο και στον κινηματογράφο «Αθηναία».

Σημειώνεται ότι και στους δύο κινηματογράφους πραγματοποιούνται προβολές του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας».

Όπως τονίζει με ανάρτησή της στο facebook η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών «το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου "αγανακτισμένοι" σωματικά ικανοί πολίτες κατήγγειλαν επώνυμα» τους δυο θερινούς κινηματογράφους οι οποίοι τοποθέτησαν αναπηρική τουαλέτας έξω από τους κινηματογράφους, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση.

«Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών έχει διατελέσει από το 2014 συνεργάτης προσβασιμότητας του φεστιβάλ, επιχειρώντας να εξασφαλίσει περισσότερη και ισότιμη πρόσβαση τόσο στο δομημένο περιβάλλον, όσο και στο περιεχόμενο της κινηματογραφικής τέχνης σε μια πόλη που δεν είναι φιλική και προσβάσιμη για τα ανάπηρα και εμποδιζόμενα άτομα.

» Ο κινηματογράφος CINE Trianon είναι από τις ελάχιστες αίθουσες που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για ανεμπόδιστη πρόσβαση και τοποθέτησε αναβατόριο το 2017, ενώ ταυτόχρονα πήρε και τη διανομή της πολυβραβευμένης ταινίας «Δολοφονικά αμαξίδια» του Ατίλα Τίλ, την οποία και παρουσιάσαμε στο κοινό».

Παράλληλα, οι ίδιοι σημειώνουν ότι οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, τοποθέτησαν έξω από τον κινηματογράφο χημική τουαλέτα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της προβολής του ντοκιμαντέρ «No Heroes» στον κινηματογράφο ήταν περισσότερα από 15 ανάπηρα άτομα

Σημειώνεται ότι στον κινηματογράφο «Αθηναία», την ίδια ώρα, έγινε σύσταση για την «παράνομη» αναπηρική τουαλέτα δίχως, όμως, να επιβληθεί πρόστιμο.

https://www.facebook.com/DisArtMove/posts/3454389194608801

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL