Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Μάτι / Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλ. Ψινάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάτι / Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλ. Ψινάκης

ΨΙΝΑΚΗΣ
EUROKINISSI

Μετά από πολύωρη απολογία στο γραφείο του ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων, εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς και για σωματικές βλάβες.

Ο κ. Ψινάκης προσήλθε το πρωί συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης Αθανάσιου Μαρνέρη, στον οποίο παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του έναντι του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος του για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Ηλ. Ψινάκης σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τον δικαστικό λειτουργό όσον αφορά ενέργειες του δήμου πριν και κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018.

Υποστήριξε ότι από τον δήμο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών όπως προβλέπονται από το νόμο, ενώ φέρεται να διατύπωσε προβληματισμό για τον χειρισμό της κατάστασης από την Πυροσβεστική.

Σημείωσε επίσης ότι ποτέ δεν ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής δικαιοδοσίας του, διαδικασία για την οποία οι υπηρεσίες του δήμου ήταν έτοιμες εφόσον καλούνταν να εφαρμόσουν σχετική απόφαση.

 Τις επόμενες ημέρες εξηγήσεις στον ανακριτή θα δώσουν μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μπουρνούς, η Ρένα Δούρου, κ.ά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL