Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κορωνοϊός / 61 κρούσματα σε 2.600 τυχαίους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / 61 κρούσματα σε 2.600 τυχαίους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας

ΕΟΔΥ
EUROKINISSI

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούν τυχαίους ελέγχους τις τελευταίες ημέρα σε γειτονιές προκειμένου να εντοπίσουν θετικά κρούσματα στον κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι τις τελευταίες 5 ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.600 ελέγχους στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου. Πρόσβαση στην εξέταση, είχαν όλοι οι πολίτες αδιακρίτως και η εξέταση ήταν δωρεάν.

Έχουν ανευρεθεί συνολικά 61 θετικοί πολίτες στον ιό, εκ των οποίων οι 34 είναι αλλοδαποί, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε περιοχές της Αθήνας

Το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας για περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία, εκεί παρουσιάζεται σημαντικός επιπολασμός της νόσου.

Κατά τη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι η έκταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του παραμένει υψηλή και βρίσκεται σε σημαντική ένταση όσον αφορά τις νέες μολύνσεις.

Όπως σημείωσε για οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν τους 79 ενώ ο αριθμός των νεκρών από τον ιό, είναι σταθερά πάνω από πέντε κάθε μέρα .

Για τα 240 νέα κρούσματα στην Αττική ανέφερε ότι «η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται σε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο», σημειώνοντας ότι από τα 574 rapid τεστ που έγιναν στην περιοχή της πλατείας Κουμουνδούρου, βρέθηκαν 23 θετικά δείγματα, που αφορούν 6 Έλληνες και 17 αλλοδαπούς.

Ανέφερε επίσης ότι χθες Δευτέρα έγιναν συνολικά στη χώρα 13000 τεστ από τις δημόσιες δομές Υγείας και περίπου 4.000 από τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στα γρήγορα τεστ, είπε ότι έχουν υψηλό ποσοστό επιβεβαίωσης όταν ακολουθεί μοριακός έλεγχος και πρόσθεσε ότι σε ποσοστό 5% με 8% είναι λιγότερο αξιόπιστα από το μοριακό τεστ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στο κρουαζιερόπλοιο με τα αρχικώς 12 ψευδώς θετικά τεστ, ο τελευταίος μοριακός έλεγχος που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, είναι αρνητικός, τόσο για τα μέλη του πληρώματος, όσο και για τα δείγματα που ελήφθησαν από τις επιφάνειες του πλοίου.

Για τα εμβόλια, είπε ότι ίσως υπάρχουν αποτελεσματικά δεδομένα μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου από το εμβόλιο της Phizer, οι δοκιμές του οποίου βρίσκονται πλέον σε φάση 3, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο της Moderna, το οποίο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, επισήμανε πως ενδεχομένως θα είναι διαθέσιμο ακόμα και μέσα στο 2020. Μάλιστα, αναφερόμενος σε εκτίμηση της εταιρείας, είπε πως υπάρχει η διαβεβαίωση ότι μπορεί να παραγάγει μέχρι και ένα δισ. δόσεις του εμβολίου μέχρι το τέλος του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL