Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Υπ. Υγείας / Όχι μονιμοποίηση, μόνο παράταση συμβάσεων για τους επικουρικούς στα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Υγείας / Όχι μονιμοποίηση, μόνο παράταση συμβάσεων για τους επικουρικούς στα νοσοκομεία

Γιατροί Γρίπη Κορωνοϊός Μάσκα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Να κερδίσει χρόνο και όχι να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού στα νοσοκομεία, επιχειρεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση. Αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιλέγει να παρατείνει για λίγους μόνο μήνες τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού στον τομέα της υγείας.

Την κατάθεση διάταξης στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, προανήγγειλε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Θα είναι κατ' αρχάς έως το τέλος του 2020, όπως είπε, ενώ η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Α. Ξανθός: Μονόδρομος η ανανέωση της θητείας των συμβασιούχων του ΕΣΥ έως το τέλος του 2021

Την αναιτιολόγητη εξαίρεση κάποιων κατηγοριών συμβασιούχων – διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, τεχνική – από τη νομοθετική ρύθμιση παράτασης έως το τέλος του έτους των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού που έληγαν αυτή την περίοδο, καταγγέλλει ο Ανδρέας Ξανθός. «Οι εργαζόμενοι αυτοί συνεισφέρουν επίσης στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και η επικείμενη αποχώρηση-απόλυσή  τους, εκτός από το ότι συνιστά ανισότιμη μεταχείριση σε σχέση με συναδέλφους τους άλλων ειδικοτήτων, θα  δημιουργήσει και σημαντικά κενά στη στελέχωση πολλών δημόσιων  δομών υγείας όλης της χώρας» επισημαίνει και σημειώνει ότι  ο Τομέας Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί τροπολογία που θα καταθέσει σε προσεχές ν/σ της κυβέρνησης για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας .  

«Γενικότερα, οι αυξημένες ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, καθιστούν μονόδρομο την ανανέωση της θητείας όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν  στο ΕΣΥ  (επικουρικοί γιατροί, λοιπό επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι ΟΑΕΔ)   τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021, με ταυτόχρονη δρομολόγηση 15.000 μόνιμων προσλήψεων με ειδική μοριοδότηση προϋπηρεσίας των υπηρετούντων» σημειώνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει μια σοβαρή παρακαταθήκη από την πανδημία, ‘θωρακίζοντας’ το ΕΣΥ με μόνιμο και σταθερό προσωπικό  και όχι με εργαζόμενους ‘μιας χρήσης’» καταλήγει.      

Στάση εργασίας αύριο Τετάρτη από την ΠΟΕΔΗΝ

Στάση εργασίας για την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία έχει εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ από τις 7 έως τις 10 το πρωί, ενώ στις 9 διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της. «Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45.000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12.000 έκτακτοι υπάλληλοι» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL