Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική

Μοναστηράκι κορωνοϊός
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας (EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Με ημίμετρα και αυστηρούς περιορισμούς επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τώρα αποφάσισε να βάλει σε... lockdown περίπτερα και κάβες.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων λιανικού πώλησης από τις δώδεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον επεσήμανε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις πέντε τα ξημερώματα.

Πρόκειται για περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στις οποίες ισχύουν έκτακτα μέτρα, δηλαδή σε Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο,  Μύκονο και Τρίκαλα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα περί ατομικής ευθύνης των πολιτών, αποσιωπώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς έκανε λόγο για «κρίσιμο σημείο της προσπάθειάς μας γιατί οι επιλογές μας έχουν βαρύνουσα σημασία. Εξαρτάται απ’ όλους μας και από τον κανένα ξεχωριστά το αν θα εξαπλωθεί η πανδημία. Η προσήλωση στη μάσκα το αποτελεσματικότερο μέτρο κατά της πανδημίας».

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων και τα Τρίκαλα

Στο μεταξύ, και τα Τρίκαλα τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Ειδικότερα, θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

• Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00  έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00.

https://youtu.be/mj1BySnX5_Y

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL