Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
«Ιανός» / Xωρίς ατομικά μέσα προστασίας και επαρκή αριθμό οχημάτων οι μηχανικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ιανός» / Xωρίς ατομικά μέσα προστασίας και επαρκή αριθμό οχημάτων οι μηχανικοί

ΙΑΝΟΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Eλλειπή μέριμνα για την προστασία και την εργασία των 300 μηχανικών που εκτιμούν και καταγράφουν τις ζημιές, στις περιοχές από τις οποίες πέρασε ο «Ιανός» καταλογίζει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ).

Όπως επισημαίνει με σημερινό έγγραφό της προς τον υπουργό Κ. Αχ .Καραμανλή «ενδεικτικά το υπουργείο Υποδομών δε διαθέτει επαρκή οχήματα για τη μεταφορά των συναδέλφων επί τόπου, ενώ δεν υπάρχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας για την ασφαλή εργασία σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή» .

Ως προς το θέμα της παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας, η Ομοσπονδία, σημειώνει ότι το είχαν θέσει  έντονα «τόσο στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία με αφορμή το Μάτι, όσο και σε εσάς και είχαμε διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί». 

Επιπρόσθετα, οι μηχανικοί μετακινούνται χωρίς εντολές μετακίνησης και χωρίς προκαταβολές αναγκαζόμενοι να χρηματοδοτήσουν μόνοι τους τη μεταφορά, τη διαμονή και τη σίτιση τους για όλες αυτές τις ημέρες με αβεβαιότητα το αν και πότε θα εξοφληθούν, υπογραμμίζει η Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ.

Καλεί δε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να συνδράμει ώστε να επιλυθούν τάχιστα τα παραπάνω ζητήματα, «ώστε οι συνάδελφοι μας να συνεχίσουν απερίσπαστοι το σοβαρό τους έργο. Να στελεχωθούν τα κλιμάκια αυτοψιών που συγκροτήθηκαν και με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες. Αλλά και να υπάρξουν επιτέλους προσλήψεις μηχανικών με μόνιμες σχέσεις και άλλου προσωπικού για την πολιτική προστασία, την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, τη διαμόρφωση σοβαρού πολεοδομικού σχεδιασμού, τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, την προστασία του περιβάλλοντος, τον αντισεισμικό, αντιπυρικό και αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και τα αντίστοιχα απαιτούμενα έργα ζωτικής σημασίας».

«Όπως δυστυχώς, προειδοποιήσουμε και σε άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών οφείλουμε ακριβώς για να μη θρηνούμε αλλεπάλληλες καταστροφές και θύματα, να σκύψουμε συλλογικά πάνω στις αιτίες που δημιουργούν τις καταστροφές αυτές ή τις επιτείνουν λόγω ελλιπούς αντιμετώπισης (διαχείριση ρεμάτων, συντήρηση υποδομών και περιοδικοί έλεγχοι, έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας)», καταλήγει η Π.Ο ΕΜΔΥΔΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL