Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Χίος / Δικογραφία σε 11 άτομα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χίος / Δικογραφία σε 11 άτομα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο

ΧΙΟΣ ΛΙΜΑΝΙ

Αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες του Ποινικού Κώδικα και επιβαρυντικές περιστάσεις του αντιρατσιστικού νόμου βρίσκονται 11 Χιώτες που κατηγορούνται για υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου.

Τα 11 τουλάχιστον άτομα για αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο του 2016- 2017 όπου κατηγορούνται για υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου.

Αφορά μια περίοδο όπου το προσφυγικό- μεταναστευτικό ήταν σε έξαρση και στη Χίο, με τον καταυλισμό να βρίσκεται εντός της πόλης στην περιοχή της Σούδας και που είχαν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις που κατέληξαν και σε βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα politischios.gr, «οι κατηγορίες αφορούν 11 πολίτες, στα προφίλ των οποίων φαίνεται ότι εντοπίστηκαν μηνύματα που υποκινούσαν σε πράξεις βίας και μίσους ενώ στην πλειονότητά τους αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες και συνεπώς εμπίπτουν και τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αντιρατσιστικού νόμου».

Μάλιστα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου είχε ζητήσει τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για να ακολουθηθεί η διαδικασία εντοπισμού του διαδικτυακού ίχνους τόσο μέσω της κινητής τηλεφωνίας όσο και από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φάκελος, με στοιχεία για τις αναρτήσεις και την ταυτότητα των χρηστών του διαδικτύου, επέστρεψε στη Εισαγγελία Χίου και προωθήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που καλεί σε για εξηγήσεις τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Μάλιστα όπως θυμίζει η ιστοσελίδα astraparis.gr τον Οκτώβριο του 2017 είχε αναφερθεί σε έλεγχο που γινόταν για «ρατσιστικές αναρτήσεις», οπότε με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης θα φανεί αν τελικά οδηγηθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL