Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Εθνική Τράπεζα / Εκδικητική μετάθεση της προέδρου του σωματείου των «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνική Τράπεζα / Εκδικητική μετάθεση της προέδρου του σωματείου των «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων

Το λογότυπο της Εθνικής Τράπεζας
Το λογότυπο της Εθνικής Τράπεζας (ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/EUROKINISSI)

Εκδικητική χαρακτηρίζει τη μετάθεση σήμερα το πρωί της προέδρου του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) στην Εθνική Τράπεζα ο συνδικαλιστικός φορέας.

Όπως αναφέρει, με πρόσχημα την πανδημία και χρήση του διευθυντικού δικαιώματος εκ μέρους της εργοδοσίας, η πρόεδρος του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. μετατέθηκε από τη Διεύθυνση Καρτών στην έδρα της εταιρείας ICAP, κατά παράβαση και του Συνδικαλιστικού Νόμου.

«Ξαφνικά, εν μέσω καραντίνας του κτιρίου λόγω κρούσματος έλαβε την ενημέρωση ότι θα μετατεθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας», σημειώνει ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ., υπογραμμίζοντας ότι «φαίνεται ότι ενόχλησε πολύ έτσι ώστε να φτάσουμε στην, με διευθυντικό δικαίωμα, απόφαση μετάθεσης της προέδρου αγνοώντας τη διάταξη του νόμου για  τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ν.1264/1982, ο οποίος προβλέπει  ότι: “δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8 (των µελών της διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης) χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης”

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να υποσκάψουν τη λειτουργία του Σωματείου δια της μεταθέσεως του προέδρου, η πρώτη ήταν το 2013, αναφέρει το Σωματείο και ζητάει "τη στήριξη όλων προκειμένου να αποκρουστεί με επιτυχία και αυτή τη φορά τα σχέδια φίμωσης και διάλυσης του Συλλόγου μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL