Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κ. Σακελλαροπούλου / Μαζί με την Κύπρο «ζήσαμε δύσκολες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τελείωσαν»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Σακελλαροπούλου / Μαζί με την Κύπρο «ζήσαμε δύσκολες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τελείωσαν»

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχεται την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΤΠ/PIO/Σταυρος Ιωαννιδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε απευθυνόμενος στην Ελληνίδα ομόλογό του είπε ότι «η επίσκεψή σας συμπίπτει με μια περίοδο κρίσης, η οποία προκαλείται σαν αποτέλεσμα της τουρκικής επιθετικότητας, των τουρκικών εκνόμων ενεργειών, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια σειρά πράξεων που αν δεν υπήρχε η, από πλευράς Ελλάδος, ψύχραιμη αντιμετώπιση, ενδεχόμενα να οδηγούσαν σε αναπόφευκτα ανεπιθύμητες, για λαούς που αγαπούν την ειρήνη, καταστάσεις στην περιοχή».

Νωρίτερα και κατά την υποδοχή της Κ. Σακελλαροπούλου, ο ίδιος ανέφερε ότι τα προβλήματα των δύο χωρών είναι προβλήματα και της Ευρώπης γιατί τα σύνορα των δύο χωρών είναι σύνορα και της Ευρώπης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η επίσκεψή της έρχεται σε «όντως μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία», και πρόσθεσε: «Η επίσκεψή μου τονίζει ότι οι δύο χώρες έχουν ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον και στηριζόμενες πάντοτε στο διεθνές δίκαιο. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, στις οποίες αναφερθήκατε και εσείς και κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί ότι τελείωσαν. Η αποχώρηση του Ορουτς Ρέις είναι ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση, αλλά απομένει να αποδειχθεί αν ήταν μια κίνηση τακτικής ενδεχομένως με βραχυπρόθεσμη στόχευση ή είναι μια επιλογή που έχει ορίζοντα και συνέχεια».

Μετά την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν συνάντησης των δύο Προέδρων, ξεκίνησαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL