Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Η πρέσβης της Ολλανδίας «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ελάχιστα τεστ στα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Η πρέσβης της Ολλανδίας «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ελάχιστα τεστ στα νησιά

Πλοίο κορωνοϊός μάσκα
Επιβάτες ετοιμάζονται για ταξίδι με πλοίο (EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ)

Απάντηση στην Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου η οποία με επιστολή της διαμαρτυρόταν για την ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έδωσε το Προξενείο της Ολλανδίας.

«Οι ταξιδιωτικές οδηγίες υπάρχουν για να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την υγεία των Ολλανδών υπηκόων. Η συγκεκριμένη οδηγία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ covid στα νησιά. Επομένως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των μολύνσεων εκεί» σημειώνει η πρέσβης της Ολλανδίας StellaRonner- Grubacic, αφήνοντας αιχμές για την στάση της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη

Αναλυτικά η απάντησή της:

«Καταρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ για την επιστολή σας, την οποία έλαβα και έχω διαβάσει με προσοχή. Φυσικά λυπάμαι που διαβάζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε είχε τόσο αρνητικές συνέπειες για εσάς και τα μέλη της Ένωσής σας.

Η ολλανδική κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις συνέπειες που έχουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες και για το λόγο αυτό τις αλλάζει πάντα με προσοχή. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες υπάρχουν για να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την υγεία των Ολλανδών υπηκόων. Η συγκεκριμένη οδηγία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ covid στα νησιά. Επομένως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των μολύνσεων εκεί.

Η Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για να θέσει αυτό το ζήτημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL