Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
«Ιανός» / Τρεις εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό από τον χείμαρρο Ξηριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ιανός» / Τρεις εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό από τον χείμαρρο Ξηριά

Συνεχίζεται με μεγάλη αγωνία και χωρίς ακόμη, αίσιο αποτέλεσμα, η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών εργαζομένων στη λιμνοδεξαμενή Ξηριά στον Αλμυρό, οι οποίοι παραμένουν σκαρφαλωμένοι σε δέντρο επί ώρες, προκειμένου να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν την περιοχή.

Το όχημά τους παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής, τα οποία έχουν μετατρέψει το σημείο σε χείμαρρο, και οι ίδιοι είναι αδύνατο να μετακινηθούν.

Οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής κάνουν σινιάλο με τα κινητά τους τηλέφωνα, δηλώνοντας ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι τρεις είναι εργαζόμενοι στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού κινδυνεύουν και αγώνα για να τους προσεγγίσει δίνει η ΕΜΑΚ. Οι εργαζόμενοι το απόγευμα έφυγαν από το εργοτάξιο και παρασύρθηκαν από τα νερά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η πυροσβεστική ήταν αδύνατον  να τους προσεγγίσει. 

Πέντε συμβάντα απασχόλησαν  τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται στην περιοχή Δημητριάδας Αγχιάλου. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων από αγροτική εγκατάσταση, ενώ στην ίδια περιοχή παραθαλάσσια βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ακόμη δύο ατόμων. Στον Ανθότοπο Αλμυρού δύο άτομα και στα Ζερέλια τρία άτομα είναι εγκλωβισμένα και  εκεί επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ

Διασώθηκαν ήδη δύο άτομα στην περιοχή Δημητριάδας Αγχιάλου,  ένα ζευγάρι και δύο παιδιά πίσω από το Γαλαξία Αγχιάλου, όπου κινδύνευσαν επίσης άλλα 11 άτομα με τα επτά από αυτά να έχουν διασωθεί και η επιχείρηση να ολοκληρώνεται με τους υπόλοιπους τέσσερις.

Ήδη η υπηρεσία έχει προχωρήσει σε αντλήσεις σε Αγχίαλο και Βόλο,  στην κοπή ενός δέντρου στην Πορταριά, ενώ σβήστηκε φωτιά σε στήλη ΔΕΔΗΕ και ξηρά χόρτα, μικρής έκτασης στις Αλυκές του Βόλου.

Πρόβλημα διέλευσης λόγω ύψους νερού έχει δημιουργηθεί  στο 290 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθήνα- Θεσσαλονίκη, όπου το νερό φθάνει το ένα μέτρο, όπως και στην περιοχή Πλάτανος, πίσω από το βενζινάδικο Γκρίνια.

πηγή ΕΡΤ Βόλου / taxydromos.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL