Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Ρέθυμνο / Καταδικάστηκε ο παπάς για το κήρυγμα ενάντια στις μάσκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέθυμνο / Καταδικάστηκε ο παπάς για το κήρυγμα ενάντια στις μάσκες

Ο ιερέας στον αγιασμό του νηπιαγωγείου στο Ρέθυμνο
Ο ιερέας στον αγιασμό του 5ου Δημοτικού Νηπιαγωγείου στο Ρέθυμνο στις 14 Σεπτεμβρίου του 2020 (Φωτογραφία/Facebook).

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών συνολικά με τριετή αναστολή για τα δύο αδικήματα (διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος) καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο παπάς που συνελήφθη, καθώς κατά τη διάρκεια αγιασμού στο 5ο Δημοτικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου στις 14 Σεπτεμβρίου έκανε κήρυγμα σε γονείς κατά της μάσκας, ειρωνεύτηκε όσους αντέδρασαν αποκαλώντας τους συριζαίους που έκαναν συλλαλητήρια για τον Φύσσα, τον Γρηγορόπουλο και τους ομοφυλόφιλους και τώρα δεν διαμαρτύρονται για τις μάσκες.

https://youtu.be/OcEvOkRaOdw

 

«Πάτε και κάνετε πορείες για τους ομοφυλόφιλους, τον Φύσσα και τον Γρηγορόπουλο, αλλά όχι κατά της μάσκας», έλεγε ο ιερέας και τόνισε «Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο αστυνομικός μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο». Όταν κάποιοι αντέδρασαν θυμίζοντας του ότι εκεί είναι σχολείο και δεν έχει δικαίωμα να βγάζει κήρυγμα ανταπάντησε «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας».

Τα βίντεο από το κήρυγμα δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι εκ των παρόντων και έτσι ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο εδώλιο.

Ο παπάς σήμερα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, απείλησε τους δικαστές και όπως τονίζει το rethnea.gr δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για όσα είπε και ότι έκανε το καθήκον του. Τόνισε μάλιστα ότι σήμερα στο δικαστήριο δικάζεται ο… Χριστός.

https://youtu.be/DLhZ9BBOme4

 

Ο ιερέας δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Θυμίζουμε ότι ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Μητρόπολης Ρεθύμνης είχε καταδικάσει τη στάση και τη συμπεριφορά του. Και είχε επισημάνει τα εξής με σχετική ανακοίνωση «Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL