Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Ελληνοτουρκικά / Νέες απειλές Ερντογάν μετά την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνοτουρκικά / Νέες απειλές Ερντογάν μετά την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο

ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Ο Τούρκος πρόεδρος σε παλαιότερη προσευχή στην Αγία Σοφία, μετά την τροποποίησή της για χρήση ως τέμενος. EPA

Μετά την προσευχή της Παρασκευής στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην Αγία Σοφία, ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση ή ψηφιακή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και με ποιες προϋποθέσεις, αποδεικνύοντας αμέσως μετά τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο.

«Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελλόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», είπε ο κ. Ερντογάν, «αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη».

Παράλληλα με τις νέες απειλές για μονομερείς κινήσεις, ο κ. Ερντογάν προσπάθησε να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις στο εσωτερικό από την απομάκρυνση του Oruc Reis από τις κρίσιμες περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου, την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως υποστήριξε, «το αποσύραμε στο λιμάνι για συντήρηση ... ήταν ένα μήνυμα με νόημα. Ας δημιουργήσουμε την ευκαιρία για διπλωματία, το κάναμε ώστε η Ελλάδα να καλωσορίσει αυτή την ευκαιρία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τις έρευνές μας. Όταν οι επιδιορθώσεις ολοκληρωθούν, το Oruc Reis θα επιστρέψει στην αποστολή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL