Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Δικαιοσύνη / Υποψήφιος για το Πρωτοδικείο ο ανακριτής που του έφυγε μέσα από τα χέρια ο Χριστοφοράκος!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαιοσύνη / Υποψήφιος για το Πρωτοδικείο ο ανακριτής που του έφυγε μέσα από τα χέρια ο Χριστοφοράκος!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ SIEMENS

Ο Νίκος Ζαγοριανός, ο πρώην ανακριτής στην υπόθεση Siemens, ο ανακριτής, δηλαδή, που επί των ημερών του διέφυγαν στο εξωτερικό τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Χρήστος Καραβέλας, θέλει να γίνει προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σε βάρος του Νίκου Ζαγοριανού, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Μάλιστα, το 2009, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είχε θέσει ερώτημα απόλυσής του.

Δυο χρόνια μετά, το 2011, ο Ν. Ζαγοριανός, απαλλάχτηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών από τις κατηγορίες καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρξαν εκ μέρους του ενέργειες ή παραλείψεις που να συνδέονται με την διαφυγή στη Γερμανία του κεντρικού προσώπου του σκανδάλου Ο πρώην ανακριτής της Siemens απαλλάχτηκε με, κατά πλειοψηφία, απόφαση  της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και από τις πειθαρχικές του ευθύνες.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Υποψηφιότητα για τη θέση του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας, στις εκλογές που πραγματοποιούνται το Σάββατο, έχουν θέσει, επίσης, η Σοφία Φούρλαρη και ο Παναγιώτης Λεβενιώτης, δικαστικός με μεγάλη εμπειρία που χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων του.

Υποψήφιοι για την διοίκηση του Εφετείου είναι οι πρόεδροι Εφετών, Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, μέλος σήμερα στη Διοίκηση του δικαστηρίου και ο Δημήτρης Τράγκας.

 Στους εισαγγελείς Εφετών την θέση του προϊσταμένου διεκδικεί μόνο ένας υποψήφιος που είναι ο νυν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Μία είναι η υποψηφιότητα και για την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου να ζητά την έγκριση των συναδέλφων της εισαγγελικών λειτουργών για την θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL