Σχολεία / Οι πρώτες «κορωνοκαταλήψεις»

Σχολεία / Οι πρώτες «κορωνοκαταλήψεις»

Υπό κατάληψη τελούν τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα το 5ο γενικό λύκειο της Πάτρας, το 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και ένα περιφερειακό γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας.

Οι μαθητές των σχολείων διαμαρτύρονται για τα υπεράριθμα τμήματα του σχολείου  και ζητούν τα τμήματα να μην υπερβαίνουν τα 15 άτομα.

Κόκκινο Πάτρας 107,7

Ωστόσο προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι οι μαθητές αρνούνται να φορέσουν μάσκα μέσα στις τάξεις, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Κόκκινο Πάτρας 107,7

Κατάληψη σε σχολείο και στα Χανιά

Υπό κατάληψη τέλει από το πρωί το σχολείο Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.

Στην κατάληψη συμμετέχει μερίδα μαθητών του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

Μάλιστα, σύμφωνα το neakriti.gr, μητέρα μαθήτριας διαπληκτίστηκε με την διευθύντρια του Γυμνασίου καθώς όπως κατήγγειλε η πρώτη, η διευθύντρια προσπάθησε να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να «σπάσει» την κατάληψη με το αυτοκίνητο της.

Ο Λυκειάρχης αναφέρει πως υπάρχει εντολή από το υπουργείο για να ανοίξει το σχολείο και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

neakriti.gr