"The Young Pope" στην ΕΡΤ1

"The Young Pope" στην ΕΡΤ1

Η εξαιρετική δραματική σειρά «The Young Pope» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην ΕΡΤ1 την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, ώρα 23.15. Τη δραματική σειρά 10 επεισοδίων, συμπαραγωγής Ιταλίας - Γαλλίας - Ισπανίας - Αγγλίας - ΗΠΑ 2016, υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πάολο Σορεντίνο ("Η τέλεια ομορφιά", "Νιότη").

Η σειρά επικεντρώνει στον Πάπα Πίο τον 13ο, ο οποίος ξεκινά μια προσπάθεια να αλλάξει παραδόσεις και πρακτικές που ίσχυαν έως τότε στο Βατικανό. Η σειρά ξεκινά με τις μηχανορραφίες μελών του Κογκλαβίου με σκοπό να καταλάβουν θέσεις ισχύος και αποτυγχάνουν παταγωδώς, καθώς ο νεαρός καρδινάλιος Λένι Μπελάρντο εκλέγεται Πάπας και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Επιλέγει το όνομα Πίος 13ος. Η αδελφή Μαίρη, η μοναχή που τον μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο, εγκαθίσταται δίπλα του ως βοηθός και σύμβουλός του. Οδηγημένος από την επιθυμία να συγκρουστεί με τους γονείς του, που τον εγκατέλειψαν όταν ήταν παιδί, ο Λένι οδηγεί την Καθολική Εκκλησία σε μια νέα συντηρητική κατεύθυνση, προκαλώντας αναστάτωση εντός και εκτός των τειχών του Βατικανού.

Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Νταϊάν Κίτον, Σίλβιο Ορλάντο, Χαβιέ Κάμαρα, Σεσίλ Ντε Φρανς, Τζέιμς Κρόμγουελ, Λουντιβίν Σανιέ, Σκοτ Σέπερντ. Την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Πέμπτη, προβάλλονται τα τέσσερα πρώτα επεισόδια.