Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
ΕΔΕ για τον αστυνομικό που δηλώνει ότι η "Ελλάδα θα κυβερνιέται με την ισχύ των κλομπ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που δηλώνει ότι η "Ελλάδα θα κυβερνιέται με την ισχύ των κλομπ"

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχτηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τον υπαστυνόμο Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο που εμφανίζεται στο προφίλ του στο Facebook τόσο να βρίζει χυδαία τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και να πανηγυρίζει για τη νίκη της Ν.Δ. δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα θα κυβερνιέται με την αποκλειστικά με την ισχύ των γκλομπ».

Οι επίμαχες αναρτήσεις, μετά τη δημοσιότητα που κέρδισε ο υπαστυνόμος από τη Θεσσαλονίκη, διαγράφηκαν, ωστόσο σε ένα από τα δύο προφίλ που διατηρεί στο Facebook παραμένουν αναρτήσεις του οι οποίες χωρίζονται σε "προβληματισμούς" και "πολιτική άποψη". Οι "πολιτικές απόψεις" μάλιστα έχουν επισυναπτόμενες φωτογραφίες το σήμα της Ν.Δ. και καταλήγουν με τον αριθμό μητρώου του ως μέλους της Νέας Δημοκρατίας.

Στις "πολιτικές απόψεις" συγκαταλέγονται και οι ύβρεις και οι απειλές ενώ σε μια εκ των διαγραμμένων πια αναρτήσεων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνησε τη χώρα και τους Έλληνες όπως γουστάρεις! Τα ΜΑΤ είναι δίπλα σου γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το Κράτος» ενώ σε άλλες αναρτήσεις στέλνει μήνυμα στους «κόπρους αναρχικούς» και Συριζαίους.

Σε παλαιότερη δε ανάρτησή του το 2015 προέτρεπε τους αστυνομικούς να προβούν σε βιασμούς συλληφθέντων «αναρχικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κείμενά του, τα οποία χαρακτηρίζει "πολιτικές απόψεις", δημοσιεύονταν τακτικά στη στήλη ιστοσελίδας "Η Κραυγή του Ενστόλου".

Κατά τα άλλα, ο ίδιος αστυνομικός εμφανίζεται να διατηρεί στο Facebook και δεύτερη σελίδα - προσωπικό ιστολόγιο, στην οποία ανεβάζει ειδήσεις από ιστοσελίδες, από συμβουλές διατροφής έως επικαιρότητα, χωρίς όμως κάποιο σχολιασμό.

Τέλος σημειώνεται ότι με το ίδιο όνομα υπάρχουν και τουλάχιστον δύο ακόμα αστυνομικοί, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα συγκεκριμένα προφίλ, γεγονός που στην αρχή δημιούργησε παρεξηγήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL