ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Προσέχουμε για να.. έχουμε! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τρολ, fake news ή άλλης κακόβουλης επίθεσης, το υπουργείο Παιδείας λαμβάνει τα μέτρα του προληπτικά. Ανακοινώνει σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι λογαριασμός στο Twitter με το όνομα του υπουργού ΔΕΝ είναι λογαριασμός του υπουργού! Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός @KGavroglou που εμφανίζεται στο Twitter με τα στοιχεία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου είναι πλαστός. Ο υπουργός δεν διαθέτει λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης». Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

«Μια πόλη ανάπηρη» Ένα αφιέρωμα στα άτομα με αναπηρίες παρουσιάζει η εκπομπή «Roads», σε δύο μέρη. Στο πρώτο, απόψε, ώρα 22.00 στην ΕΡΤ1, ο Πάνος Χαρίτος προσπαθεί να προσεγγίσει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, όταν επιχειρούν να περπατήσουν στην πόλη. Πώς είναι να κυκλοφορείς στους δρόμους της Αθήνας με αναπηρικό αμαξίδιο; Πώς αντιλαμβάνεσαι την πόλη όταν είσαι τυφλός; Πώς βρίσκεις δουλειά όταν έχεις χαρακτηριστεί άτομο με ειδικές ανάγκες; Μπορεί η Τέχνη να αλλάξει τον (ανάπηρο) κόσμο μας; Και πού βρίσκεται η πολιτεία σε όλα αυτά; Ιστορίες πόνου και αγωνίας, αλλά και μαρτυρίες δύναμης και μεγαλείου ψυχής. Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα μεταδοθεί την επόμενη Τετάρτη.

Η ΕΡΤ στο 7ο Συνέδριο Υβριδικής Τηλεόρασης Με σημαντικές αξιώσεις για βράβευση συμμετέχει η ΕΡΤ στο 7ο Συνέδριο Υβριδικής Τηλεόρασης με τίτλο «Προστιθέμενη αξία μέσω υπηρεσιών υβριδικής τηλεόρασης», το οποίο πραγματοποιείται στο Βερολίνο, σήμερα 14 και 15 Νοεμβρίου 2018. Κι αυτό, γιατί η ΕΡΤ -πρωτοπόρος στον τομέα της υβριδικής τηλεόρασης στην Ελλάδα- είναι ανάμεσα στους υποψήφιους προς βράβευση ευρωπαϊκούς οργανισμούς (ARD - Γερμανία, CRTVE - Ισπανία, Tivù - Ιταλία) για την ανάπτυξη τεχνολογίας προβολής βίντεο 360ο μέσω υβριδικής πλατφόρμας. Η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων της ΕΡΤ έχει οργανώσει περίπτερο στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου, προκειμένου να ενημερώσει τους παρισταμένους για τις καινοτόμους εφαρμογές και τεχνολογίες που αναπτύσσει.