ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Σήμερα το πρωί κηδεύεται στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 81 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. «Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία» σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων».

Δραστήρια προσωπικότητα, ο Γ. Κουρής ίδρυσε το Κανάλι 29 το οποίο πούλησε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (μετέπειτα Star), και στη συνέχεια το Κανάλι 5, που αργότερα μετονομάστηκε σε Alter Channel. Όταν το Alter έκλεισε για χρέη, ίδρυσε το περιφερειακής εμβέλειας Extra και στη συνέχεια το Kontra. Ευρύτερα γνωστός έγινε στα τέλη της δεκαετίας του '70 με την κυκλοφοριακή επιτυχία της «Αυριανής», οι πρακτικές της οποίας ωστόσο εισήγαγαν τον όρο «αυριανισμός», προκειμένου να περιγράψουν το είδος του κιτρινισμού της εφημερίδας.

Την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο επισημαίνοντας ότι θα ενημερώσει σχετικά τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. «Οι συνάδελφοι στο Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας» δήλωσε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και συμπλήρωσε: «Την ίδια προσπάθεια για έγκυρη ενημέρωση καταβάλλουν και οι δημοσιογράφοι της Τουρκίας, οι οποίοι εργάζονται υπό την απειλή διώξεων, ενώ πολλοί έχουν οδηγηθεί στις φυλακές και έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας».